Nieuw carnavalsinsigne gepresenteerd

Foto:

Zaterdagmiddag werd het nieuwe carnavalsseizoen geopend in de binnenstad. Met natuurlijk de onthulling van het nieuwe insigne.

Eerste baksel voor…

En hoewel het tijdstip veranderd was van 11.11 uur naar 15.11 uur, was er aan de rest van de officiële plichtplegingen niets veranderd. Nadat Mienus zijn entree had gemaakt in een caravan, zijn mobiele thuis, kreeg hij het eerste exemplaar van het kleurrijke insigne omgehangen. Op zijn beurt kreeg hij weer de eer om het eerste baksel om te hangen bij een BO’er (Bekende Oosterhouter). Die eer ging dit jaar naar interim burgemeester Fränzel, wat hij zeker heeft verdiend! Ook Rien de Heus van De Heus Geluid werd nog even in het zonnetje gezet. Hij kreeg een onderscheiding omdat hij tijdens carnaval zorgt dat er op tijd microfoons zijn wanneer er op de Markt iets te doen is en dat er muziek is op de Markt tijdens carnaval.

Insigne 2019: een bijzonder exemplaar

Het insigne van 2019 is ontworpen door Peter van Gils. Hij heeft in zijn ontwerp het motto ‘Tis als T’uiskomme goed uitgebeeld. Het insigne beeld een Smulnar uit met een blauwe boerenkiel en zakdoek om de nek. Hij staat bij een huisnummer. En iedereen kan zijn of haar eigen huisnummer erin zetten. Hiermee wordt ieder insigne uniek. Om het huisnummer vinden we de drie maantjes uit het Oosterhout gemeentewapen terug. Natuurlijk is het insigne om de nek te dragen met het rood/groene touwtje dat er doorheen is gehaald. Maar wanneer je het eraf knipt kan het ook daadwerkelijk als huisnummer worden gebruikt. Het insigne is vanaf vandaag te koop bij diverse café’s en de Oosterhoutse Feestwinkel.

Kaais Klompleet

Zondag mag het pakje nog een keer uit de kast voor 11/11. Om 16.00 uur is de jaarlijkse bijeenkomst van Kaais Klompleet in Café Oud Brabant. Hier kunnen de leden hun jaarplaatje ophalen. Daarnaast is er een insigne ruilbeurs en worden enkele unieke exemplaren geveild. En voor iedereen is er broodje zuurkool met worst en Schrobbelèr zo lang de voorraad strekt!

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen