De Oosterhoutse Zorgmedewerkers zijn uitgeroepen tot Grootste Kaai

Foto: Screenshot filmpje OCS De Smulnarren

Tijdens D’n Historische Aftrap is zaterdagmorgen bij alle Oosterhoutse Zorgmedewerkers symbolisch de Grootste Kaai omgehangen.

Grootste Kaai 2021

Dit jaar is tijdens D’n Historische Aftrap op zaterdagmorgen voor de 44ste keer in de geschiedenis van Kaaiendonk de Grootste Kaai benoemd. Ernst-Jan van Langh, voorzitter van OCS De Smulnarren: “In het vijfde regeringsjaar van Mienus XIV gaat alles anders dan in voorgaande jaren, dus ook de benoeming van De Grootste Kaai. De pandemie, die ons allen raakt, vaak emotioneel maar soms ook financieel, is een gedrocht dat met name ingrijpt op de gezondheid van velen. In de frontlinie wordt zij bestreden door al die genen, die de getroffenen behandelen, verzorgen en bijstaan in een onzekere tijd.”

Uitzonderlijk jaar

Ernst-Jan: “Om die reden wil de commissie dit uitzonderlijke jaar voor het eerst in de geschiedenis van Ut Hunnebed een gehele beroepsgroep in het zonnetje zetten. De beroepsgroep waarvoor in het voorjaar van 2020 luid is geapplaudisseerd, maar helaas niet als slotakkoord van het gruwelstuk waarin zij acteert. Kortom, de commissie Selectie en Voordracht Grootste Kaai heeft na zorgvuldig toetsingsberaad geconcludeerd dat in deze bijzondere tijd de inzet, liefdevolle bemoeienis en levensreddend handelen van het Oosterhoutse zorgpersoneel volledig past bij de criteria zoals die zijn vastgelegd in het Protocol der Grootste Kaaien.”

Kaaisteenvergruizer

Ernst-Jan: “De Grootste Kaai, die doorgaans wordt omgehangen, wordt tentoongesteld in het Speelgoed- en Carnavalsmuseum ‘Op Stelten’. De zoals gewoonlijk meegeleverde draagkaai zal middels een kaaisteenvergruizer opgedeeld worden in kiezelkaaien. Alle Oosterhoutse zorgmedewerkers kunnen (via de onderstaande link red.) bij de OCS een kiezelkaai met draaglint aanvragen en deze versierselen zullen tussen Aswoensdag en Elluf Elluf 2021 worden overhandigd”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen