Gezellige sfeer tijdens ‘Kaaise Niet-dweildag’

Mienus heeft enkele nieuwe vrienden erbij gekregen!
Mienus heeft enkele nieuwe vrienden erbij gekregen!
Foto: OCS De Smulnarren / Studio VSF

Wie zondag door de binnenstad liep kon zien dat carnaval diep in de harten van vele Kaaiendonkers verankerd zit.

‘Niet-Dweildag’

Het was zondag eigenlijk de dag waarop de Kaaise Dweildag zou worden georganiseerd en er weer tientallen bandjes en kapellen door de Kaaiendonkse straten en leuttempeltjes zouden trekken. Helaas heeft de organiserende CV De Gangmaokers eerder moeten besluiten om deze dag officieel af te gelasten. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Echte Kaaiendonkers lieten zich er niet van weerhouden om zondag het pakske uit de mottenballen te halen en de binnenstad in te gaan. Immers, de café’s waren open en er was volop leut en gezelligheid te vinden.

Vrienden van Mienus

Daarnaast hadden de oud-prinsen van Kaaiendonk op het laatste moment toch besloten om de jaarplaatjes van de Vrienden van Mienus uit te reiken in ’t Zonneke. Geheel coronaproof in tijdsblokken, dus nog niet zoals gewoonlijk in een volgepakt café. Maar hierdoor werd het gevoel van carnaval zeker nog even aangewakkerd. Het is echt zoals De Twee Pinten in 1970 al zongen: “Wat er bij ons ook ooit gebeuren zal, we vieren altijd carnaval!”.

Carnaval ‘Saome as vanouds’?

Of we dit jaar ‘Saome as vanouds’ carnaval kunnen vieren, hangt af van de coronabesmettingscijfers. Het kabinet heeft voor 15 februari een nieuw weegmoment afgekondigd waarna duidelijk moet gaan worden of, en zo ja hoe, we dit jaar de Leutvierdaagse mogen gaan beleven. OCS De Smulnarren heeft eerder alle officiële evenementen in Kaaiendonk al afgelast en zet de zinnen op een feestweekend in het pinksterweekend in juni.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen