Pastoor Van Velthoven zegent carnavalswagens tijdens Open Dag

Foto: OCS de Smulnarren

Zondagmiddag gebeurde er iets bijzonders tijdens de Open Dag in de Mienushal: de carnavalswagens werden gezegend door pastoor Jochem van Velthoven.

Open dag Mienushal

Ieder jaar krijgen de inwoners van Kaaiendonk en de wijde omgeving de kans om een kijkje te nemen in de Mienushal, de bouwhal voor carnavalswagens die meedoen aan de Grote Kaaiendonkse Optocht. Daarnaast worden er diverse carnavalssnuisterijen aangeboden, zoals pinnekes en insignes. Kortom, een middag waarvan de harten van de echte Kaaiendonkse carnavalsvierder weer sneller gaan kloppen, met de leutvierdaagse in het vooruitzicht.

Hoog bezoek uit Kruikenstad

De middag werd niet alleen druk bezocht door ‘ut goei volluk’ van Kaaiendonk, want uiteraard waren ook Prins Mienus XV en zijn gevolg (half incognito) aanwezig. Daarnaast was er een bezoek van de Prins van Kruikenstad (Tilburg) die een kijkje kwam nemen in de Kaaiendonkse bouwhal en meteen aantal mensen onderscheidde met een mooie draaginsigne.

Zegening van de carnavalswagens

Hoogtepunt voor veel wagenbouwers was de zegening van hun bouwsels door pastoor Jochem van Velthoven. Speciaal hiervoor werd water uit het Wilhelminakanaal gehaald en gewijd, voordat pastoor Jochem van Velthoven van de Catharinaparochie hiermee de wagens zegende. De bouwers hebben nog een paar weken om de wagens af te maken. Op carnavalszondag trekt de Grote Kaaiendonkse Optocht door de straten en kun je van de wagens gaan genieten!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen