Eerste editie Kaaiendonks CarnavalSpektakel smaakt naar meer

Foto: Oosterhout Nieuws

In Theater de Bussel organiseerde de Stichting Oosterhoutse Gildefeesten de eerste editie van het Kaaiendonks CarnavalSpektakel. En dat smaakte naar meer!

Kaaiendonks CarnavalSpektakel

De mannen van de Gildefeesten hadden zich ten doel gesteld om eenzame ouderen een middagje uit hun isolement te halen. Er waren dan ook 100 stoelen voor deze doelgroep weggezet en de kaarten werden via Stichting Met Je Hart en het Senioren Collectief gratis ter beschikking gesteld. En dus stonden er tientallen rollators en scootmobielen in de foyer en zat er duizenden jaren aan carnavalservaring vooraan in de zaal, zoals presentator Jaap Oomen het zo mooi wist te benoemen. Een knappe prestatie vond ook Burgemeester Mark Buijs die als ambassadeur van Stichting met je Hart de gezellige carnavalsmiddag officieel opende.

Speciaal samengesteld orkest

De basis van het programma was de perfect uitgevoerde muziek gespeeld door het CarnavalSpektakel Orkest onder leiding van Waldo van Wijk. Maar lieft 50 Kaaiendonkers uit verschillende kapellen en bandjes hebben maandenlang gerepeteerd voor deze middag. Zij werden bijgestaan door een groep mooie zangers en zangeressen, waardoor het ene oude carnavalsliedje met zang werd uitgevoerd en een ander liedje zonder. En meezongen mocht, want alle teksten werden op een groot scherm achter het orkest geprojecteerd. Er werd dus lekker meegezongen met klassiekers als Mijn Sanseveria, Onze Oude Sint-Jan en Brabant.

Carnavaleske acts

Na ieder muzikaal blokje was er een carnavaleske act tussendoor. Als eerste mocht Tonpraoter Frans Bevers het podium betreden. Hij wist de zaal aan het schuddebuiken te krijgen met zijn verhaal over de SRV-man Ciske die samen met zijn vrouw een buurtsupermarkt bestierde. Niet voor niets staat Frans in de finale van de Brabantse kampioenschappen tonpraoten, zo bleek zondagmiddag opnieuw. Voor de tweede pauze was er een lokale B-artiest gestrikt, zoals hij mooi werd aangekondigd door de voice-over. Jaap Oomen schitterde als zijn ietwat ordinaire alter-ego Ricardo de Ronde. Naast een verhaal over zijn verkeringstijd met ‘oos Pesilla’ bracht hij ook enkele schitterende liedjes. Het was een mooi feestje daar in Theater de Bussel!

Verzorgingshuizen

Bijzonder was ook de live stream die werd aangeboden aan de Oosterhoutse verzorgingshuizen van Mijzo. Bovendien was er naast het grote spektakel in De Bussel ook een groepje vrijwilligers actief om tijdens de live stream namens de Gildefeesten een borreltje en een advocaatje te brengen naar de verzorgingstehuizen. Hier waren zangers Moreno van Rijthoven en Damien Mrozewski ook bereid gevonden om een paar liedjes te zingen in de pauze van de live stream. Zo konden niet alleen de ouderen in het theater genieten van dit muzikale spektakel, maar ook de bejaarden in de verzorgingstehuizen. De mannen van de Gildefeesten hebben de lat hoog gelegd met deze eerste editie. Maar het smaakte naar meer en wellicht is er een nieuwe traditie in de voorfeesten geboren. Wie er niet bij was heeft iets bijzonders gemist. We zijn in ieder geval goed opgewarmd voor aankomend weekend!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen