CV Aardbei Banaan & Co wint Kleurrijke Kaaiendonkse Kerrenevals Kennis Kwis

Foto: Oosterhout Nieuws

CV Aardbei Banaan & Co heeft donderdagavond de Kleurrijke Kaaiendonkse Kerrenevals Kennis Kwis gewonnen.

Kaaiendonkse Kerrenevals Kennis Kwis

Maar liefst 26 teams van carnavalsvierders deden donderdagavond mee aan de elfde editie van de Kleurrijke Kaaiendonkse Kerrenevals Kennis Kwis (KKKKK) in Theater de Bussel. Een record aantal deelnemende teams, zo wist de organisatie te vertellen. Natuurlijk was het de carnavalsvierders ook dit jaar weer te doen om de felbegeerde wissellijst en wisseldraaginsigne te veroveren met kennis over Kaaiendonk en carnaval in het algemeen.

Verschillende rondes

In maar liefst 5 rondes met 11 vragen werd de carnavalskennis getest. Tijdens de plaatjesronde moesten kleuren worden ingevuld bij foto’s waarvan steeds een deel van de foto grijs was gemaakt. Zo moest je weten dat de blouse van ’t Ceedeeke geel was net zoals de sjaal van de Miss Kaaise Dweildag. Verder waren er vragen zoals: “Hoeveel kleuren had het insigne van vorig jaar 2022/2023” (dat zijn er 5) en “Hoeveel motto’s heeft Easterwood del Carnavallo en Kaaiendonk gekend met daarin het woord kleur” (dat zijn er 2).

Aardbei Banaan wint

Aan het einde van de avond mocht het team van CV Aardbei Banaan & Co, bestaande uit Simone, Georgette, Inge, Nadya en Ad het podium beklimmen en de versierselen ophalen. Het was voor dit team de eerste keer dat zij de KKKK op hun naam wisten te zetten. Een mooie en waardige start van het Kaaiendonkse carnaval 2024!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen