Gerucht ging rond maar kinderen bij Kaais Walhalala NIET gedrogeerd

Foto: Theater de Bussel

Zaterdagavond had een aantal kinderen de indruk te zijn gedrogeerd tijdens carnaval in De Bussel, maar dit bleek niet het geval te zijn.

Situatie zaterdagavond

Zondagmiddag is er een mail verzonden naar alle kaartkopers van het Ut Kaais Walhalala Zero in Theater de Bussel. Hierin wordt uitleg gegeven over een situatie zaterdagavond waarna er paniek is uitgebroken onder de bezoekers van het alcoholvrije feest voor tieners t/m 17 jaar. Een aantal tieners had zaterdagavond de indruk te zijn gedrogeerd. Dit is direct na de melding onderzocht door zowel de beveiliging als de EHBO en zij concludeerden samen dat de tieners op geen enkele manier zijn gedrogeerd tijdens dit feest.

Paniek en onrust

Er zijn wel enkele tieners die door de schrik hyperventilatie kregen. Zij werden door de EHBO ter plaatse geholpen en er zijn dus ook geen ambulances nodig geweest bij De Bussel. Helaas zorgde de onderlinge paniek dat een grote groep bezoekers rond 22.30 uur naar huis wilde. Bij de ingang zijn zoveel mogelijk ongeruste ouders/verzorgers direct te woord gestaan. Het feest is uiteindelijk gewoon zoals gepland tot 1.00 uur doorgegaan.

Zondagavond gaat gewoon door

Tijdens het Kaais Walhalala lopen er continu minstens 6 beveiligers, 7 medewerkers van De Bussel en 6 vrijwilligers om toe te zien op een gezellige en veilige omgeving waar tieners op een prettige manier carnaval kunnen vieren. Burgemeester Buijs laat weten dat elk signaal dat er iets zou zijn voorgevallen serieus wordt genomen en dat ze dit ook altijd zullen bijven doen, temeer omdat het tieners betreft. De zondagavondeditie van het Kaais Walhalala gaat dus ook gewoon door zoals gepland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen