CV De Loltrappers in beroep na ontvangen Aanmoedigingsprijs

Foto: CV De Loltrappers

CV De Loltrappers is bij de optochtjury in beroep gegaan. “We bouwen al 13 jaar wagens en kregen de Aanmoedigingsprijs!”

CV De Loltrappers

Afgelopen zondag trok de Grote Kaaiendonkse Optocht door de straten. CV De Loltrappers deed mee in de categorie wagens. Zij werden derde en ontvingen de Aanmoedingsprijs. Maar daar is deze carnavalsvereniging het helemaal niet mee eens. “Wat begon met een hele mooie optocht op zondag, eindigde met een kater op de zondagavond. Deze keer niet van het bier maar van de wijze waarop de JURY ons heeft afgedankt.”, zo schrijven zij op Facebook. Zij hebben dan ook officieel beroep aangetekend tegen de uitslag van de Grote Optocht.

Teleurgesteld met derde plaats

CV De Loltrappers: “Afgelopen jaren kregen we vaak de opmerking dat wij te weinig met ‘de act’ deden. Dit jaar hebben we speciaal een idee bedacht om een goede combinatie tussen wagen en act te maken. Na de optocht kregen we veel leuke en positieve reacties.Heel veel complimenten en uiteindelijk met de fantastische wagen, én de loopgroep plus act, een fantastisch geheel. Precies zoals de jury van ons verwachtte. Dit zou wel eens heel goed uit kunnen pakken voor ons, zo dachten wij. De derde prijs voelde dus echt als een teleurstelling.”

Misplaatste aanmoedigingsprijs

De bouwclub gaat verder: “Alsof het niet erger kon, kregen we daarna ook nog de Aanmoedigingsprijs. Dit sloeg echt alles. Een vereniging die al 13 jaar wagens bouwt, wordt afgescheept met de prijs die normaal bedoeld is om verenigingen die net begonnen zijn een steuntje in de rug te geven. Niet voor een vereniging die je net hebt afgescheept met een 3e plaats!” Nadat de Loltrappers op maandag navraag deden bleek dat de optochtjury de act en de wagen los van elkaar hebben beoordeeld. Loltrappers: “Ze wisten zogenaamd niet dat de act bij de wagen hoorde. Toen we dit hoorden waren we sprakeloos. Schandalig! Immers hebben we een week eerder met de jury gesproken en precies uitgelegd wat ons idee was.”

Niet meer in de optocht

Dat het bij de bouwclub hoog zit is wel duidelijk. “Nadat we bij de voorzitter van de jury navraag hebben gedaan, bleek dat de punten voor de act zijn niet bij de wagen zijn geteld.” Volgens de bouwclub zouden zij daarom de Aanmoedingsprijs hebben gekregen, zodat de fout niet zou opvallen. Het certificaat dat zij zondagavond kregen is inmiddels verscheurd en er is officieel beroep tegen de uitslag ingediend. “Zolang dit niet rechtgezet wordt, zie je de Loltrappers nooit meer terug in de optocht.” We zijn benieuwd hoe dit af gaat lopen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen