OCS zoekt ontwerper voor Kaaiendonks carnavalsinsigne 2025

Foto: Caper van Aggelen / OCS De Smulnarren

OCS De Smulnarren zoekt een origineel ontwerp voor de carnavalinsigne voor het aankomende seizoen met het motto ‘Kaaiendonk, da doe d’oe goed!’.

Carnavalsinsigne 2025

Bij menig Smulnar bungelt het carnavalsinsigne jaarlijks om de nek. Anderen verzamelen ze juist en hangen ze zuinig en voorzichtig op in huis. Feit is dat het carnavalsinsigne bij carnaval in Kaaiendonk hoort. Al sinds 1956 wordt er ieder jaar door OCS De Smulnarren een uniek insigne uitgegeven. Het zijn inmiddels objecten geworden waar menig verzamelaar naarstig naar opzoek is. En zo is de OCS ook dit jaar weer opzoek naar een ontwerper die de insigneverzameling wil aanvullen met een uniek pronkstuk voor het jaar 2025.

Richtlijnen voor een ontwerp

Het Kaaiendonks carnavalsinsigne 2025 moet voldoen aan de volgende richtlijnen:

  • Een origineel en carnavalesk ontwerp (bij voorkeur geen nar of prins) met ten hoogste 6 kleuren en een maximaal formaat van 12 x 12 x 5 cm;
  • Het ontwerp heeft een koppeling met het motto van 2025: ‘Kaaiendonk, da doe d’oe goed!’ en bevat het jaartal 2025, de naam OCS en/ of de 3 maantjes van Oosterhout;
  • Het ontwerp is briljant in zijn eenvoud (dus niet te veel details), zodat het ook technisch goed uitvoerbaar is.

Doe mee!

De insignes van de afgelopen jaren zijn gegoten in gips. Houd er rekening mee dat in dit materiaal sommige details niet uitvoerbaar zijn. Weet jij een ander materiaal waarmee snel en tegen een lage kostprijs ongeveer 1000 insignes gemaakt kunnen worden, laat dat dan ook gerust aan de OCS weten. Ben jij de creatieveling die het motto ‘Kaaiendonk, da doe d’oe goed!’ kan vertalen naar een uniek ontwerp? Teken, boetseer of maak een digitaal ontwerp en stuur jouw voorstel, inclusief een uitleg/ beschrijving, uiterlijk 1 mei 2024 naar [email protected] Past jouw ontwerp niet in een digitale brievenbus? Laat het even weten dan komt de insignecommissie jouw ontwerp graag ophalen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen