Uniek concert HOT Jazz Trio in de St.Jansbasiliek

Foto: HOT Jazz Trio

Stichting Ludens organiseert op zondag 26 januari een uniek concert met jazzmuziek rondom het Maarschalkerweerdorgel in de St.Jan.

HOT Jazz Trio

Op uitnodiging van de Stichting Ludens verzorgt het HOT jazz trio op zondag 26 januari een concert met jazz-muziek van Charlie Parker en Duke Ellington rondom het Maarschalkerweerorgel van de St. Jansbasiliek aan de Markt. HOT staat voor Het Orgel Trio bestaat uit organist Berry van Berkum, klarinettist Steven Kamperman en Dion Nijland op bas. Dit trio legt zich toe op de uitvoering van jazz muziek in kerken en op traditionele pijporgels. Ondersteund door de gepassioneerde klarinettist Steven Kamperman en de onderkoelde bassist Dion Nijland laat organist Berry van Berkum, bekend van de Utrechtse Nicolaikerk en de Dominicanenkerk in Zwolle, het Maarschalkerweerdorgel donderen, grommen en vibreren met HOT jazz air.

Bird & Beyond

In de St.Jan wordt een programma gebracht getiteld Bird & Beyond rondom muziek van Charlie Parker, aangevuld met stukken van Duke Ellington en John Coltrane. De heren zouden geen jazz-musici zijn als dit programma niet geheel wordt toegesneden op ruimte en orgel, zodat het programma ter plekke nog kan worden aangepast en uitgebreid. Het Maarschalkerweerdorgel heeft al eerder bewezen ook fantastisch goed te klinken bij de uitvoering van jazz muziek tijdens in 2016 en 2018 met Antoine Trommelen en de Frits Bayens Big Band . Het HOT trio staat erom bekend dat alle hoeken en gaten van de kerken waar zij optreden worden benut. Het is dus bepaald niet uitgesloten dat ook het koororgel en het harmonium zullen worden gebruikt.

Meer informatie

Het muziekprogramma ‘Bird & Beyond’ van het HOT Jazz Trio in de St.Jansbasiliek op de Markt op zondag 26 januari, aanvang 15.00 uur. Kaarten kosten 10,00 euro per stuk en zijn te bestellen via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen