Rechtbank vernietigt vergunning Zonnepark A59 na beroep Milieuvereniging

Foto: energieparka59.nl

Op 2 maart heeft de Rechtbank Zeeland West-Brabant na het beroep van Milieuvereniging Oosterhout de verleende vergunning voor het zonnepark A59 vernietigd.

Vernietiging vergunning

Volgens de rechter is het besluit niet rechtmatig omdat de locatiekeuze niet goed is onderbouwd. De gemeente heeft kennis genomen van de uitspraak en onderzoekt nu de gevolgen van deze uitspraak voor het zonnepark. Het is mogelijk om hoger beroep aan te tekenen tegen het besluit van de rechtbank. De gemeente heeft de ambitie om in 2030 de CO2-uitstoot met 49% terug te brengen en de gemeente wil in 2050 energieneutraal zijn.

Procedure voor windmolens

De vergunningprocedure voor de windmolens langs de A59 staat los van het zonnepark A59, maar de gemeente onderzoekt ook welke effecten de uitspraak van de rechtbank heeft op de procedure voor de windmolens. Voor deze vergunning voor de 2 windmolens ligt een ander locatieonderzoek ten grondslag. Op de planning staat dat de gemeenteraad op 21 maart 2023 een definitief besluit neemt over de verklaring van geen bedenkingen voor de windmolens langs de A59.

Dossier: Energiepark A59
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen