Ook op de Markt volop activiteiten bij start ZLM Tour

Foto: ID 673440 by Pixabay

Ook op de Markt is rondom de start van de ZLM Tour op 11 juni van alles te beleven en staat het bol van activiteiten!

ZLM Tour Oosterhout

Op zondag 11 juni zal de start en de finish van de laatste etappe van de ZLM Tour in Oosterhout plaatsvinden. De ZLM Tour is voor de meeste sprinters de ultieme opwarmer voor de Tour de France. De finishlijn wordt getrokken op de Slotlaan, waar de renners ook drie maal passeren voordat ze finishen. De start zal plaatsvinden vanaf de Markt en ook daar is de hele dag van alles te beleven.

Wielerkaravaan

Om 11.30 uur worden op de Markt de twintig deelnemende ploegen aan het publiek voorgesteld op deze vijfde en laatste etappe. Vanaf 12.30 uur zal de wielerkaravaan zich opstellen, die vooraf wordt gegaan door vijf duo-fietsen van Fietmaatjes en SolexO 1op70. Vanuit de Basiliekstraat sluiten na de renners ook de volgwagens aan. De karavaan zal via de Kerkstraat de Markt verlaten.

Volop activiteiten

Maar er is meer! Rondom de Sint Jan wordt een pumptrack geplaats. Fietsen, helmen zijn hierbij aanwezig, evenals de nodige begeleiding.
Vanuit Veilig Verkeer Nederland afdeling Oosterhout zal er aandacht zijn voor veilig fietsen; in het bijzonder de gevaren van de dode hoek. En de Fietsmaatjes keren terug naar de Markt om ter hoogte van het Hatsikideeplein aandacht te vragen voor hun activiteiten en het werven van vrijwilligers. Voor het pand van het notariskantoor staat een basket waar een demonstratie/workshop wordt gegeven door Eastwood Tigers samen met Stichting BEN.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen