Oosterhoutse HB+ klas Labyrint wint FIRST LEGO League

Foto: Marc Vermoolen / HB+ Klas Labyrint

Afgelopen weekend vond de regionale finale van de FIRST LEGO League plaats bij Avans in Breda. Labyrint werd eerste in de categorie Core Value.

FIRST LEGO League

Afgelopen zaterdag was de regionale finale van FIRST LEGO League en de Oosterhoutse HB+ klas Labyrint was een van de deelnemers. FIRST LEGO League is een onderwijsprogramma waarbij kinderen van 4 t/m 15 jaar in teamverband aan de slag gaan met een maatschappelijk thema. De kinderen ontwikkelen op deze manier hun (21e-eeuwse) vaardigheden en zijn op een creatieve manier bezig met wetenschap en technologie. Ze worden geïnspireerd om te experimenteren en kritisch te denken.

HB+ klas Labyrint

HB+ klas Labyrint is een speciale klas van De Meander waarin onderwijs wordt gegeven aan hoogbegaafde kinderen met een gedrags- of leerprobleem. Na maanden van toewijding en inspanning waren de leerlingen van deze unieke klas er helemaal klaar voor. De wedstrijd omvatte twee uitdagingen: het bouwen van een Lego-robot en het programmeren ervan voor de wedstrijdroute, en het bedenken van een technische innovatie met maatschappelijke relevantie.

Eigen ontworpen Pokémon

De leerlingen hadden hun innovatieve idee gepresenteerd aan Simon Hanemaaijer, die enthousiast was over hun eigen ontworpen Pokémon. De achterliggende gedachte, dat deze Pokémon als een metgezel kan dienen om vriendschappen te bevorderen en als een vraagbaak voor kennis en advies in het dagelijks leven, sprak hem bijzonder aan. De kinderen hadden verschillende plannen moeten uitwerken voor dit concept.  De jury prees vooral hun teamgeest en de diversiteit binnen de groep. Elke leerling zette zijn of haar eigen kwaliteiten en talenten in voor een gemeenschappelijk doel. Uiteindelijk sleepten de leerlingen de eerste plaats binnen in de categorie Core Value, de meest waardevolle prijs die zij konden behalen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen