Wethouder Van der Zanden opent eerste Oosterhoutse laadstraat

Foto: MikesPhotos by Pixabay

Gemeente Oosterhout start als eerste in de regio met een pilot voor de laadstraat: een straat waar de lichtmasten voorzien zijn van laadpunten voor elektrische auto’s.

Elektrisch rijden

Gemeente Oosterhout juicht het gebruik van elektrische auto’s toe. Niet iedereen met een elektrische auto heeft de mogelijkheid om deze op eigen terrein op te laden. Om zoveel mogelijk mensen gebruik te laten maken van elektrische auto’s, plaatst de gemeente ook in de openbare ruimte laadpalen. Hier kunnen zowel inwoners als bezoekers met een elektrische auto gebruik van maken.

Oplossing voor probleem

Momenteel staan er regelmatig brandstofauto’s op parkeerplaatsen bedoeld voor elektrische auto’s. Hierdoor kunnen e-rijders hun elektrische auto niet altijd opladen. De gemeente heeft daarom nagedacht over een oplossing voor dit groeiende probleem en start deze maand met een pilot. Het Vrachelsplein (Contreie) en het Kompas (Zwaaikom Eiland) worden laadstraten.

Laadstraat

In deze straten komen op 10 bestaande parkeerplaatsen voorzieningen om elektrische auto’s op te laden. E-rijders kunnen daar hun elektrische auto opladen via laadlichtmasten: op elke lichtmast (lantaarnpaal) zitten twee stekkeraansluitingen. In de laadstraat mogen zowel elektrisch oplaadbare voertuigen als brandstofauto’s parkeren. Met deze nieuwe laadstraten wil de gemeente e-rijders faciliteren en zo elektrisch rijden nog meer stimuleren. De eerste Oosterhoutse laadstraat in het Kompas (Zwaaikom Eiland) wordt op 27 maart officieel geopend door wethouder Van der Zanden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen