Hij komt, hij komt…. het programma van de intocht Sinterklaas

Foto: Oranje Comite Oosterhout

Nog ‘even’ geduld tot Sint Nicolaas zijn Pakjesboot 12 op zondag 19 november 2017 weer in Oosterhout afmeert en hij weer voet aan wal zet in Oosterhout. Om 12:00 uur komt de Goedheiligman aan bij de Bouwlingstraat, ter hoogte van het Lukwelpark. Alle Oosterhoutse kinderen zijn daar welkom. Zorg dat je er op tijd bent!

Alleen in het park voor de aankomst

Sinterklaas blijft kort in het park, alleen voor de aankomst. Met zijn Zwarte Pieten wordt hij welkom geheten door burgemeester Huisman. De goedheiligman vraagt daarom nu al aan alle aanwezige kinderen en hun ouders om hem te vergezellen tijdens zijn intocht naar de Heuvel. Kinderen verkleed als hulppiet of –sint zijn natuurlijk extra welkom.

Optocht naar de Heuvel

Om 12.20 uur vertrekt het hele gezelschap in optocht via de Bouwlingstraat en het Bouwlingplein naar de Heuvel. Alle kinderen en hun ouders mogen de stoet te voet of met de fiets volgen. Bewoners van de straten waar de stoet doorheen trekt worden gevraagd hun huis en straat te versieren om hen zo te begroeten en welkom te heten.

Grote Kinderreceptie

Op de Heuvel kunnen kinderen met Sint Nicolaas op de foto tijdens de kinderreceptie. Er is muziek, dans, zang en er zijn pietenacts en natuurlijk ook strooigoed en andere lekkernijen. Voor de drie mooist verklede pietjes/sintjes is er een mooi prijsje!! Na de receptie eindigt het programma en gaat  Sint Nicolaas rusten en zich voorbereiden op zijn

Het complete programma

  • 11.30 uur Lukwelpark aan de Bouwlingstraat geopend met muziek van de Ladykantjes
  • 12.00 uur Aankomst Pakjesboot 12 met Sint Nicolaas en zijn Zwarte Pieten
  • 12.10 uur Welkom Sint Nicolaas door de burgemeester
  • 12.20 uur Optocht van Lukwelpark door Bouwlingstraat, Bouwlingplein naar de Heuvel
  • 13.00 uur Aankomst Sint Nicolaas op de Heuvel; diverse activiteiten, gratis pannenkoek eten en muziek door Zwarte Pieten
  • 13.20 uur Sint Nicolaas houdt receptie voor de kinderen op de Heuvel. Kinderen mogen met hem op de foto
  • 15.00 uur Einde programma

Nog meer Sint-activiteiten

Sinterklaas brengt op zaterdag 25 november tussen 12.00 en 14.00 uur een bezoek aan Winkelstad Oosterhout. De Markt, Keiweg en Arendshof worden dan bezocht. Daarnaast is er dit jaar wederom een Pietenhuis en zijn er speciale Sintvoorstellingen in Theater de Bussel. Om alvast in de stemming te komen is er op zaterdag 18 november al een Pepernotenbraderie op Winkelcentrum Arkendonk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen