Waakhondengroep roept op tot ‘#Heterdaadkracht’ om inbraakgolf te stoppen

Foto: Waaks Oosterhout-Zuid (via Twitter)

De zeer actieve waakhondengroep Oosterhout-Zuid roept via haar Twitteraccount op tot zogenaamde #heterdaadkracht om de inbraakgolf in onze stad te stoppen.

Inbraakgolf treft heel Oosterhout

In eerste instantie leek de inbraakgolf vooral in Oosterheide plaats te vinden, maar de laatste weken kunnen we helaas constateren dat het gebied van de inbrekers zich heeft uitgebreid tot heel Oosterhout. Onder andere ook de wijken Strijen en Dommelbergen worden de laatste weken zeer regelmatig bezocht door het dievengilde, maar ook in andere delen van de stad is het dievengilde opvallend actief.

Oproep voor alle Oosterhouters

De waakhondengroep Oosterhout-Zuid is voornamelijk actief in de Componistenbuurt in de wijk Oosterheide. Toch roepen zij heel Oosterhout op tot #heterdaadkracht. Deze term staat voor het vermogen om kort na een inbraak de dader op te pakken. Hiervoor is de alertheid van iedereen nodig. Zo geeft de waakhondengroep aan dat buren glasgerinkel hebben gehoord maar niet direct 112 hebben gebeld. Hierdoor konden de inbrekers gewoon hun gang gaan. De politie voert volop extra surveillances uit, maar je bent zelf ook de ogen en oren in de wijk! Help mee de inbraken te stoppen en bel direct 112 bij verdachte situaties!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen