Zoldertejater viert 70-jarig jubileum met speciale voorstelling ‘Lang & Gelukkig’

Foto: Zoldertejater

Het Zoldertejater bestaat dit jaar precies 70 jaar en is een gevestigd begrip in Oosterhout en omstreken. De groep is met name in het verleden zeer gevarieerd in beeld geweest, maar de huidige groep bruist van energie mede dankzij een enthousiaste jongerengroep! 

Speciale jubileumvoorstelling

Op 7 en 8 april speelt het jubilerende theatergezelschap de voorstelling Lang & Gelukkig. Een verhaal waarin sprookjes samen komen en een happy ending al in de naam staat. Zou je denken. Maar zo mooi en rooskleurig is het niet altijd. Assepoesters vader overlijdt en haar stiefmoeder, Irma Zonderboezem, komt samen met haar twee dochters, Paris en Hilton, Assepoester het leven zuur maken. Ondertussen worstelt de wolf met zijn gevoelens voor Roodkapje die vol zit met vooroordelen over hem. Prins Roderick wordt gedwongen te trouwen en de koningin organiseert een bal voor hem om het juiste meisje te vinden. Misschien spreekt Lang & gelukkig toch niet zo voor zich… KLIK HIER om direct kaarten te bestellen.

Dick Hessling

Voorzitter Dick Hessling aan het woord

In het kader van het jubileum laten we de 71-jarige voorzitter Dick Hessling aan het woord, die ook als speler zijn sporen ruimschoots heeft verdiend.
Hoe ben je bij Zoldertejater terechtgekomen?
Het Zoldertejater had te weinig manlijke spelers. Carla Bode heeft mij gevraagd lid te worden
Wat doe je bij Zoldertejater (spelen, grime, kleding, decor, geluid, regie)?
Ik ben speler. Daarnaast in het bestuur als voorzitter
Hoelang zit je al bij Zoldertejater?
Ben lid sinds januari 1997
Welke rol vond je tot op heden het leukst?
Dat zou ik niet weten. Ik heb veel verschillende rollen gespeeld en vond ze eigenlijk altijd leuk om te doen. Voor volwassenen spelen geeft iets meer spanning dan het spelen voor kinderen. Hoewel kinderen ook heel kritisch zijn.
Wat voor soort rol zou je nog het liefst spelen?
Nee, die tijd is voorbij. Ik speel alleen nog in kinderstukken. Niet te veel tekst meer.
Hoe ziet voor jou de perfecte dag eruit?
Toen ik nog werkte, was mijn ideaalbeeld vooral veel te lezen met name geschiedenis en te boetseren met klei. Dat is tot op heden niet gelukt eigenlijk voel ik mij daar heel gelukkig bij.
Kun je een anekdote vertellen die je meemaakte bij Zoldertejater?
Mijn eerste jaar bij Zoldertejater. Het 50 jarig jubileumstuk “Gulliver’s reizen”. 6 officieren aan tafel om de keizer de strategie uit te leggen. Het doek gaat open en de keizer (Piet Bierbooms) was er niet. Was even vergeten dat hij er moest zijn. Zat boven aan de bar, pruik al af. Piet je moet op!!!!! Wij zaten daar. Ik had geen idee wat wij konden doen. Het duurde misschien 2 minuten voordat hij er was, maar als je net toneel speelt lijken die 2 minuten een eeuwigheid.
Wat vind je het minst leuke bij Zoldertejater?
Er zijn voor mij geen minst leuke zaken bij het Zoldertejater!
Kun je het Zoldertejater in één woord omschrijven ?
Familie
Wat zou je het liefst nog willen doen?
Niet veel meer. Wij hebben een geweldige groep, die ervoor gaat zorgen, dat Zoldertejater nog beter wordt dan het altijd is al is geweest.
Wat heb je verder zelf nog te vertellen over Zoldertejater?
Het is een heel bijzondere club. Één grote hechte familie, zoals ik al zei. Oud en jong door elkaar zonder afstand.
Wat is -tot op heden- jouw meest dierbare herinnering?
Ik treed na het 70 jarig jubileum af als voorzitter, maar blijf nog heel graag lid. Mijn tijd in bestuur is fantastisch geweest. Een geweldig bestuur. Altijd positief, volle inzet en héél gezellige vergaderingen. Die ga ik zeker missen.

Oosterhout Nieuws is exclusief online mediapartner van het Zoldertejater

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen