Earth Hour vanavond tussen 20.30 en 21.30 uur

Foto: Earth Hour

Het idee is simpel: Op zaterdag 24 maart tussen 20.30 en 21.30 uur worden de lichten en andere elektronische apparaten een uurtje uitgeschakeld. Op die manier wordt er direct minder stroom verbruikt en is de uitstoot van de schadelijke koolstofdioxide gelijk lager.

Energiebesparing

De organisatie achter Earth Hour wil daarnaast mensen aanzetten om ook in het dagelijks leven meer aan energiebesparing te doen. Het gaat dan niet om het doven van alle lichten, maar bijvoorbeeld wel om het doven van lichten in kamers waar je niet bent of het volledig uitschakelen van een tv die onnodig op standby staat.

Ook bij MEK Oosterhout

Het wereldwijde evenement Earth Hour sluit goed aan op de doelstellingen van MEK Oosterhout. Dit jaar wordt er voor de 12e keer aan huishoudens en bedrijven gevraagd om tussen 20:30 en 21:30 de lichten te doven en zoveel mogelijk elektrische apparaten uit te schakelen. Bij het MEK aan de Veerseweg wordt er in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds een bijzondere avond georganiseerd. Er zijn filmpjes en spellen met een speciale rol voor de zintuigen. De avond wordt afgesloten met een lekkere kop warme tomatensoep. Entree is 2 euro per persoon en je dient je vooraf op te geven via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen