Lerarenstaking volgende week: de ene school blijft open, de ander gaat dicht

Foto: Delta Onderwijs

Op vrijdag 13 april leggen de leraren in het basisonderwijs in de provincies Brabant en Limburg het werk neer. Zij gaan wederom staken en actie voeren voor een beter salaris. Maar waar de ene school de hele dag sluit, houdt de andere de deuren volgende week vrijdag gewoon open.

Verdeeldheid onder leraren

De stakingsbereidheid onder de leerkrachten op de scholen in het Oosterhoutse basisonderwijs die vallen onder Delta Onderwijs is heel divers. Het aantal leraren dat heeft aangegeven te gaan staken is aanzienlijk minder dan vorige keren. In tegenstelling tot de vorige staking is er dit maal geen meerderheid meer die staakt.

Gevolgen voor de diverse scholen

De directie van Delta Onderwijs, waar de Oosterhoutse basisscholen onder vallen, laat weten dat de scholen waar de meerderheid van de medewerkers gaat staken de deuren dicht zullen houden op vrijdag 13 april. De scholen waar (minder) dan de helft van de mensen staakt blijven open. De groepen van de stakende leerkrachten blijven thuis. Vandaag krijgen alle leerlingen een brief mee zodat ouders tijdig een oplossing kunnen vinden indien noodzakelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen