Ken jij ’t Aapje in het bos nog?

koffieschuur 't Aapje
koffieschuur 't Aapje
Foto: Brasserie Woods

Mooi verscholen in de bossen van de Vrachelse Heide ligt tegenwoordig Brasserie Woods. Maar weet jij nog dat het hier Brabants Bontje heette? Of misschien zelfs nog wel ’t Aapje? 

Aap in een kooi

Misschien kun je je niet meer voorstellen, maar het begon allemaal met een simpel schuurtje in het bos De Vrachelse Heide. In dit schuurtje werd er voornamelijk koffie en thee met een gevulde koek geserveerd aan de militairen die daar bivakkeerden. Niet veel later ontstond ’t Aapje; een sfeervolle plek waar men terecht kon voor een kopje koffie en een snelle hap (in het gezelschap van een échte aap in een kooi!).

Brabants Bontje

In 1995 werd ’t Aapje overgedragen aan nieuwe eigenaren die deze plek omtoverde tot ’t Brabants Bontje. Brabants Bontje stond bekend als een gezellig familierestaurant waar men samen kwam om onder andere te steengrillen. Voor de Oosterhouters was ’t Brabants Bontje een begrip geworden.

Jouw herinneringen

Brasserie Woods is op zoek naar oude herinneringen uit de tijden dat het restaurant ’t Aapje en Brabants Bontje heeft geheten. Zij vragen je om je zolder uit te pluizen. Op zoek naar foto’s, krantenknipsels en oude verhalen van de beroemde horecagelegenheid in het bos. Alles is welkom! Kun jij ze helpen? Mail jouw bijdrage dan aan [email protected].

  • KLIK HIER voor de Facebookpagina van Brasserie Woods
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen