Beleving staat centraal tijdens de Boerenfair op de Jacobushoeve in Dorst

26 aug 2018, 6:15 Nieuws
boerenfair jacobushoeve
Jacobushoeve
Op zondag 26 augustus 2018 vindt vanaf 10.00 uur voor de 3e keer de Jacobshoeve Boerenfair plaats op het terrein van uitspanning Jacobushoeve, Steenovensebaan 29 in Dorst. Ambacht, streekproducten, bier en beleving staan deze dag centraal. Entree is 2 euro per persoon.

Derde Boerenfair

Zondag is het van 10.00 tot 18.00 uur voor de derde keer Jacobushoeve Boerenfair voor jong en oud. Nieuw dit jaar is een belevingsplein met live muziek, een speciaal bierplein en vele anderen. Traditiegetrouw wordt er om 10.00 uur gestart met een bijzondere oogstdankviering in de open lucht. Vanaf 11.00 uur kun je je ogen de kost geven bij het traditioneel oogstfeest waarbij met hulp van trekpaarden geoogst gaat worden en het kaf van het koren wordt gescheiden. Tussendoor worden diverse paardenactiviteiten georganiseerd zoals; ringsteken, vliegend tapijt en meerijden op de platte kar.

40 oude koetsen

Halverwege de middag worden we verrast door een bezoek van de Brabantse Aanspanning welke met een 40-tal oude koetsen komen. Voor de kinderen is er een groot kinderparadijs opgezet met maisdoolhof, springkussen, schminken, zaklopen, spijkerpoepen, marshmallows, hoefijzer werpen etc.

Streekmarkt en demonstraties

Tussendoor kunt u lokale producten kopen op de boerenstreekmarkt met een 20-tal kramen. Van varken aan het spit tot palingroker en imker. Voor de volwassenen is ook een hoop te beleven, zoals de demonstratie schaapsherder, Boeren Sportclub, hout klieven, spijkers slaan, spijkerbroekhangen en hooivork werpen. Parkeren is gratis en entree € 2,00 (kinderen t/m 12 jaar gratis).