Vanmiddag Mountainbike en BMX spektakel tijdens de Urban City Cross

Foto: Urban City Cross

Op zondagmiddag 26 mei vindt in het centrum van Oosterhout tussen 12:00 en 16:00 uur de allereerste editie van de Urban City Cross plaats. Tijdens dit nieuwe evenement kunnen bezoekers gratis kennismaken met de wereld van mountainbiken en BMX.

BMX Area

Verdeeld door het centrum worden er verschillende locaties omgetoverd tot mountainbike en BMX-area. Op de Markt kan jong en oud zich wagen aan een pumptrack, dit is een pop-up fietsparcours vol met heuvels en bochten. Hier zijn fietsen en bescherming aanwezig waar gratis gebruik van gemaakt kan worden. Enkele professionele rijders, waaronder oud-wereldkampioen mountainbike Joost Wichman, zorgen voor begeleiding en een demonstratie. Ook aan de allerkleinste bezoekers is gedacht, zij kunnen op de Markt terecht op een aangelegd loopfietsparcours.

Metershoge ‘ramp’

In het overdekte Arendshof staat tijdens het evenement een metershoge ‘ramp’ waar gedurende de dag spectaculaire freestyle shows worden gegeven. Professionele rijders laten hier hun beste tricks zien. Daarnaast worden er doorlopend op verschillende plekken in het centrum demonstraties gegeven door een flatlander en een trail rijder. Bij flatland worden er tricks uitgevoerd op de BMX-fiets op een vlakke ondergrond, de trail rijder maakt gebruik van obstakels en springt uit stilstand van en naar deze obstakels.

Win een mountainbike!

Als klap op de vuurpijl maak je deze koopzondag ook nog eens kans om een splinternieuwe mountainbike te winnen! Een aankoopbewijs van een winkel uit het Oosterhoutse centrum van zaterdag of zondag kun je vandaan tussen 12.00 en 16.00 uur op het Blokkerplein inruilen voor een lot. Om 16.00 uur zal de loterij plaatsvinden en weten we wie deze schitterende prijs mee naar huis mag nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen