Maatregelen tegen de overlast in de Natuurkundigenbuurt Oosterheide

Enkele weken geleden werd er nog een auto op de kant gelegd
Enkele weken geleden werd er nog een auto op de kant gelegd
Foto: Wijkagent Aad van Wensen (via Twitter)

Al enige tijd is het onrustig in de Natuurkundigenbuurt in de wijk Oosterheide. Dat constateren niet alleen de politie, de handhavers en jongerenwerkers, maar met name komen deze signalen ook van de bewoners zelf.

Samenscholingsverbod

De overlast en de incidenten bestaan onder andere uit het door jongeren vernielen van uw eigendommen (waaronder auto’s maar ook woningen en andere panden), samenscholingen, het gooien van stenen, geluidsoverlast, bedreigingen en intimiderend gedrag. Dit vormt een ernstige inbreuk op uw woongenot en betekent een aantasting van de openbare orde. Burgemeester Buijs wil verdere overlast voorkomen en wijst erop dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) een samenscholingsverbod van kracht is. Dit om verdere overlast te voorkomen en de veiligheid en leefbaarheid te herstellen.

Actief optreden tegen overlast

De gemeente Oosterhout heeft intussen met diverse instanties, waaronder de politie, handhavers en buurtbewoners maar ook met vertegenwoordigers van de Marokkaanse moskee, gesproken om de overlast tegen te gaan. Diverse maatregelen zijn en worden in afstemming met elkaar genomen. Burgemeester Buijs is nauw betrokken bij de aanpak en is blij met deze zeer goede samenwerking met alle betrokkenen.  Een van de maatregelen is dat de politie met name actief optreedt in uw buurt (grofweg het gebied van de Natuurkundigenbuurt, maar ook daarbuiten) tegen de veroorzakers van de overlast. Het samenscholingsverbod, dat ook algemeen geldt in de hele gemeente, wordt nu zeer actief gehandhaafd. De komende tijd zal de politie uw buurt dan ook regelmatig controleren.

Cameratoezicht aan de Kamerlingh Onneslaan

Concreet betekent dit dat als er weer samenscholingen en verdere overlast plaatsvinden in de Natuurkundigenbuurt, dit een overtreding is waar een forse bekeuring op staat. Ook heeft burgemeester Buijs samen met het Openbaar Ministerie en de politie besloten om voor de duur van 2 weken tijdelijk cameratoezicht in te stellen. Deze camera is geplaatst aan de Kamerlingh Onneslaan. De camera maakt beelden van de openbare ruimte die dienen om te helpen bij het aanpakken van de overlast. De gemeente vraagt jouw hulp om bij het ervaren van (jeugd) overlast altijd melding te maken. Voor acute situaties kan dit bij de politie via 112 of 0900-8844, voor minder acute jeugdoverlast kun je ook terecht bij het meldpunt van de gemeente via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen