112

[EXCLUSIEF] Geheime medische post op straat bij verlaten pand Hoevestein

Foto: Oosterhout Nieuws

Bij een pand op kantorenpark Hoevenstein zijn enkele tientallen enveloppen met vertrouwelijke medische informatie op straat terecht gekomen.

Medische post op straat

Na een anonieme tip vond de redactie van Oosterhout Nieuws op de parkeerplaats bij een verlaten kantoor op kantorenpark Hoevestein in de wijk Oosterheide een stapel poststukken met medisch vertrouwelijke informatie. De brievenbus boven de poststapel was bezweken door de hoeveelheid post die in de brievenbus was geduwd. Hierdoor waren enkele tientallen enveloppen met vertrouwelijke en medische informatie letterlijk en figuurlijk op straat terecht gekomen. Er zaten brieven bij van ziekenhuizen, huisartspraktijken en laboratoria, voorzien van het stempel ‘medisch geheim’ en vermeldingen ‘persoonlijk/vertrouwelijk’.

Reactie HumanCapitalCare

In het pand op Kantorenpark Hoevenstein zat tot voor kort de arbodienst HumanCapitalCare, maar zij zijn een tijdje geleden verhuisd naar Son bij Eindhoven. Nadat wij contact hebben opgenomen met de politie zijn inmiddels zijn alle gesloten poststukken aan de recherche overgedragen. Natuurlijk hebben we de betreffende arbodienst ook om een reactie gevraagd, maar zowel telefonisch als per mail blijkt de afdeling persvoorlichting niet bereikbaar wegens vakantie. Ook is niet bekend of er inmiddels melding is gedaan van dit datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Zie onderstaande link voor een update.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen