HumanCapitalCare geeft reactie op medische vertrouwelijke post op straat

Foto: Oosterhout Nieuws

Op Oosterhout Nieuws kon op 26 juli 2019 lezen dat er tientallen enveloppen met vertrouwelijke medische informatie op straat terechtgekomen waren bij een kantoor op Hoevestein. Inmiddels hebben wij een reactie ontvangen van HumanCapitalCare.

Medisch vertrouwelijke post op straat

Na een tip van een van onze lezers vond de redactie van Oosterhout Nieuws op de parkeerplaats bij een verlaten kantoor van HumanCapitalCare op kantorenpark Hoevestein vorige week donderdag een stapel poststukken met medisch vertrouwelijke informatie. De redactie van Oosterhout Nieuws vroeg vóór publicatie hierover een reactie aan de betreffende arbodienst. Die konden wegens vakantie niet direct reageren. Vanmorgen ontvingen wij alsnog de onderstaande reactie op het artikel.

Reactie HumanCapitalCare

“HumanCapitalCare neemt deze melding uitermate serieus aangezien wij privacy hoog in het vaandel hebben staan. Wij zijn twee jaar geleden verhuisd van kantorenpark Hoevestein naar onze vestiging in Breda. Alle klanten en relaties zijn destijds bericht en de post-/verhuisservice is ingeschakeld.

Inmiddels blijkt dat het gaat om twintig foutief verzonden poststukken, allen ongeopend. HumanCapitalCare heeft geen melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens omdat er geen persoonsgegevens zijn gelekt. Andere benodigde maatregelen zijn in gang gezet.”

Inmiddels is de betreffende brievenbus inderdaad met duct-tape dichtgeplakt, zodat er geen nieuwe poststukken meer in kunnen worden gedaan. Welke andere maatregelen in gang zijn gezet is niet bekendgemaakt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen