Woongroep bejaarden dreigt woning te verliezen na failissement

Ooster Huys aan de Kruidenlaan
Ooster Huys aan de Kruidenlaan
Foto: Boeijend Huys

Door het faillissement van Boeijend Huys is ook de situatie voor de Oosterhoutse zorglocatie Ooster Huys aan de Kruidenlaan onzeker geworden.

Moederbedrijf Boeijend Huys failliet

Op 31 juli is het faillissement uitgesproken over zorgonderneming Boeijend Huys uit Berkel-Enschot. Hierdoor is ook de situatie voor de Oosterhoutse zorglocatie Ooster Huys aan de Kruidenlaan onzeker geworden. Op de kleinschalige locatie wordt sinds begin 2018 zorg verleend aan een zevental kwetsbare ouderen. Hoewel de curator in gesprek is met overname-kandidaten is de situatie voor de dementerende bejaarden erg onzeker. Reden genoeg voor Kimberly Kremers om een fundraising-actie op te zetten, zodat haar oma in het Ooster Huys kan blijven wonen.

“Hart in de zorg”

Kimberly Kremers: “Sinds de uitspraak van het faillissement van Boeijend Huys zijn de bewoners van het Ooster Huys niet meer zeker van hun zorg en verblijf. Omdat dit een kleinschalige woongroep is krijgt zij mede door het personeel de beste zorg die zij maar kan wensen. Dit dreigt nu van haar en de 6 andere bewoners afgenomen te worden, omdat er niet duidelijk is wie de nieuwe zorgaanbieder zal worden. Ik, maar ook de familieleden van de andere bewoners van het Ooster Huys, hopen dat er zorg aangeboden kan blijven worden door de locatiehouder. Zij heeft zich de afgelopen anderhalf jaar zeer bewezen en stopt heel haar hart in de zorg voor deze bewoners.”

Juiste aandacht en zorg

Er zijn meerdere partijen die het Ooster Huys willen overnemen. Kimberly: “Naar mijn idee is dit niet de juiste insteek om de mensen de zorg te kunnen bieden die ze nodig hebben. Het gaat naar mijn ervaring bij grotere instellingen meer om het winstoogmerk dan echt de juiste aandacht en zorg bieden. Bovendien is het voor de bewoners ook erg verwarrend, gezien de medische achtergrond die ze hebben, als het hele bedrijf overgenomen zal worden door andere personen of dat ze moeten verhuizen.”

Fundraising-actie

Kimberly gaat verder: “Er een kleine kans dat de huidige locatiehouder het pand en de zorg kan overnemen. Maar hier is geld voor nodig.” Daarom startte zij gisteren een fundraisingactie. “Vind jij ook dat deze bewoners (in hun laatste fase van hun leven) recht hebben om de juiste zorg van de juiste personen te mogen behouden en in alle rust kunnen blijven genieten van de zorg op hun locatie? Doneer dan alsjeblieft aan deze actie! Elk bedrag is welkom!” Je kunt jouw bijdrage rechtsreeks doneren via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen