Kinderen Menorah ontbijten met burgemeester Buijs

Foto: schoolontbijt.nl

Donderdag 7 november brengen kinderen van groep 7 van basisschool Menorah een ontbijtje bij burgemeester Mark Buijs op het stadhuis.

Burgemeestersontbijt

De kinderen van de Menorah geven met het gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op 2.750 basisscholen. Burgemeester Buijs onderstreept hiermee, net als zo’n 250 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maken de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselen ze van gedachten.

Donatie aan het Vergeten Kind

Aan het eind van het ontbijt zal burgemeester Buijs symbolisch voor zijn ontbijtje betalen met een donatie aan de Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust en aandacht vinden en zich op hun toekomst kunnen richten. De donatie maakt het mogelijk dat meer kwetsbare kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen en volwaardig meedoen in onze maatschappij.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 250 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 17e  jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Daarnaast heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden