Zaterdag weer gratis compost afhalen bij Den Ouden

Foto: Pixabay License / jokevanderleij8

Ook dit najaar is er weer een compostactie voor de inwoners van de gemeente Oosterhout bij Den Ouden Groep aan de Statendamweg.

Maximaal 1m3 compost

Inwoners van de gemeente Oosterhout kunnen op zaterdag 9 november 2019 tussen 8.00-14.00 uur eenmalig gratis compost ophalen (maximaal 1m3) bij Den Ouden Groep aan de Statendamweg 100 in Oosterhout. Neem hiervoor wel je legitimatiebewijs mee. Compost is perfect voor gebruik in de tuin. Het is een natuurlijke bodemverbeteraar dat de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze stimuleert. Daarbij reguleert compost de waterhuishouding en zorgt het voor een natuurlijke balans in de bodem.

Tegen opwarming van de aarde

Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Met deze actie bedanken Den Ouden Groep en gemeente Oosterhout inwoners voor hun inspanning organische reststromen gescheiden aan te leveren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden