Uniek kerstconcert Stella Vocalis in het Sint Catharinadal

Foto: Pixabay License / Capri23auto

Op 22 december houdt het koor Stella Vocalis vanaf 15.00 uur een uniek kerstconcert in het Sint Catharinadal.

Kerstverhaal

Het kerstverhaal is overbekend. Het spreekt aan: een gezin voor wie geen plaats is, de geboorte van een baby, de komst van herders en wijzen met geschenken. Omgeven door romantiek met lichtjes en muziek ontroert het iedereen. Maar staan we stil bij het mysterie? Waar het eigenlijk om gaat: het wonder, dat God aan het licht komt in een mens. Hoe kijken we naar deze Blijde Boodschap: zakelijk, ver van ons bed, een geschiedenis van toen? Of een mooi verhaal, maar natuurlijk onzin? Letterlijk, precies zo gebeurd? We worden in dit kerstconcert met teksten en muziek uitgenodigd met andere ogen te kijken, verwonderd en met de ogen van een kind. Dan gaat het kerstverhaal echt leven. Ogen, oren en hart open zetten om het wonder van Kerstmis te beleven. Het raakt ons allemaal.

Stella Vocalis

Het koor Stella Vocalis uit Dongen bestaat uit enthousiaste en geoefende zangers uit Midden- en West-Brabant. Het koor staat sinds de oprichting onder leiding van Sonja van den Dries en verzorgt, samen met diverse begeleiders, waaronder Rick Muselaers, regelmatig, op verzoek, muzikale ondersteuning bij vieringen in Oosterhout, Tilburg, Rijen en Dongen. Jaarlijks verzorgt het koor een gevarieerd kerstconcert met samenzang, dit jaar op zondagmiddag 22 december om 15.00 uur in de Norbertinessen Priorij Sint-Catharinadal. Op het programma staan klassieke en hedendaagse kerstliederen. En natuurlijk zullen ook de traditionele kerstliederen niet ontbreken die gezamenlijk gezongen gaan worden. Diaken Jan Joosten, zal als verteller van het Kerstverhaal, er een hedendaags tintje aan geven.

Meer informatie

Het unieke Kerstconcert van Stella Vocalis wordt gehouden op zondag 22 december om 15.00 uur in het Sint-Catharinadal aan de Kloosterdreef 3. De toegang is gratis, na afloop zal er een deurcollecte worden gehouden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden