Jaaroverzicht Oosterhout Nieuws deel 3

Foto: Oosterhout Nieuws

Oosterhout Nieuws zet in drie delen de meest opvallende nieuwitems op een rij in een heus jaaroverzicht. Zowel internationaal, nationaal als lokaal. In dit derde deel blikken we terug op de maanden september t/m december 2019.

September 2019

In de Afghaanse hoofdstad Kabul vallen zeker 16 doden en 119 gewonden door een zelfmoordaanslag. Als gevolg van orkaan Dorian zijn op de Bahama’s zeker 20 doden gevallen. Ook Grand Bahama International Airport wordt verwoest. Astronomen ontdekken waterdamp op K2-18b, een exoplaneet in een bewoonbare zone. De Britse reisorganisatie Thomas Cook Group plc zet met onmiddellijke ingang al haar activiteiten stop. 600.000 reizigers over de hele wereld komen vast te zitten op hun vakantiebestemming. Eeterij de Verbeelding sluit na 20 jaar haar deuren. In Dorst valt de buurtton van 100.000 euro in de Postcodeloterij en telefoondieven aangehouden na traceren via volgsoftware.

Oktober 2019

Duizenden Nederlandse boeren trekken naar het Malieveld in Den Haag om te demonstreren tegen mogelijke nieuwe stikstofmaatregelen en het negatieve beeld dat er volgens hen over de agrarische sector wordt verspreid. Bij een steekpartij op het hoofdcommissariaat van de politie in Parijs vallen vier doden. De politie valt een boerderij in het Drentse Ruinerwold binnen en vindt een gezin dat negen jaar lang in een afgesloten ruimte van de boerderij heeft geleefd. Het gezin, bestaande uit zes mensen tussen de 18 en 25 jaar, zou daar leven vanwege het ‘einde der tijden’. De vermissing van Sacco Tange houdt Oosterhout dagen in haar greep. Op 23 oktober wordt zijn levenloze lichaam gevonden in het bos van Terheijden. De Seterse Hoeve sluit na 13 jaar haar deuren en bij De Paskaemer in de Kerkstraat worden bij een ramkraak vele winterjassen buitgemaakt.

November 2019

Het kabinet-Rutte III erkent dat er op 3 juni 2015 zeker 70 burgerdoden zijn gevallen bij een Nederlandse luchtaanval op een bommenfabriek van IS in de Iraakse stad Hawija. Ook bij een Nederlands bombardement enkele maanden later op een woning in Mosoel vielen vier doden. Japanse wetenschappers ontdekken, samen met IBM, 143 tot nu toe onbekende Nazcalijnen in de pampa’s van Peru. Hierbij is gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie en satellietfoto’s. Desi Bouterse, de president van Suriname, wordt door de krijgsraad tot 20 jaar gevangenisstraf veroordeeld vanwege zijn aandeel in de Decembermoorden in 1982. Bij een aanslag nabij London Bridge worden vijf mensen neergestoken, van wie er twee overlijden. Op de Statendamweg overlijdt een fietser na een aanrijding en de soap rondom voormalig café De Kloek gaat verder na twee dwangsommen van de gemeente en Arendshof deelt 10.000 euro uit met de actie Cash voor je Club.

December 2019

Het Nederlands vrouwenhandbalteam wint de 24e editie van het wereldkampioenschap. De nummer 1 van de Nationale Opsporingslijst, de crimineel Ridouan Taghi, wordt in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten opgepakt. De Nederlandse kickbokser Rico Verhoeven blijft wereldkampioen kickboksen in het zwaargewicht bij Glory, nadat zijn tegenstander Badr Hari het moest opgeven wegens een blessure. n het noorden van Nigeria worden elf christelijke mannen onthoofd die waren gegijzeld door IS. Els en Ko stoppen met hun Cafetaria ’t Sint Janneke. Jan Peters van de VVD wordt Oosterhouts Politicus van het Jaar en een speciaal Whatsapp nummer van de gemeente en de politie moet de vuurwerkoverlast verminderen.

KLIK HIER voor het jaaroverzicht 2019 over de maanden januari t/m april 2019
KLIK HIER voor het jaaroverzicht 2019 over de maanden mei t/m augustus 2019
KLIK HIER en geef je op voor de gratis nieuwsbrief van Oosterhout Nieuws!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen