Jaaroverzicht Oosterhout Nieuws deel 2

Foto: Oosterhout Nieuws

Oosterhout Nieuws zet in drie delen de meest opvallende nieuwitems op een rij in een heus jaaroverzicht. Zowel internationaal, nationaal als lokaal. In dit tweede deel blikken we terug op de maanden mei t/m augustus 2019.

Mei 2019

Duncan Laurence wint de 64ste editie van het Eurovisie Songfestival voor Nederland met het nummer Arcade. Het eerste kind van prins Harry, hertog van Sussex, en Meghan Markle, hertogin van Sussex, wordt geboren. De jongen is zevende in lijn voor de Britse troonopvolging. Op 8 mei wordt bekend dat hun zoon Archie Mountbatten-Windsor heet. Formula One Management maakt bekend dat de Grand Prix Formule 1 van Nederland in 2020 na 35 jaar weer terugkeert naar Zandvoort. Theresa May kondigt haar aftreden aan als Britse premier. Dory van der Lee van Gemeentebelangen leverde haar zetel in de gemeenteraad in nadat zij een kwetsend Facebookbericht postte. Overlast in Oosterheide loopt de spuigaten uit en de laatste bewoners verlaten Lievenshove.

Juni 2019

Tottenham Hotspur en Liverpool spelen de finale van de Champions League. Liverpool wint met 2-0. Rafael Nadal wint voor de twaalfde keer in zijn carrière het tennistoernooi Roland Garros. Milaan en Cortina d’Ampezzo krijgen de Olympische Winterspelen 2026 toegewezen. In Scheveningen wordt het eerste vaatje Hollandse Nieuwe geveild voor een recordbedrag van 95.500 euro. De veiling betekent traditiegetrouw de aftrap van het nieuwe haringseizoen in Nederland. De brandweer rukt uit voor een blikseminslag in een schoorsteen van een nieuwbouwbuis aan de Loevensteinlaan en we hebben veel overlast van de Eikenprocessierups. Tijdens een verkeerscontrole tussen Oosterhout en Teteringen worden 25 auto’s in beslag genomen door de politie.

Juli 2019

Nederland beleeft op 25 juli met 40,7°C in Gilze-Rijen de hoogste dagtemperatuur ooit sinds het begin van de metingen. Een man uit Eritrea heeft op het centraal station van Frankfurt een vrouw en haar zoon voor de trein geduwd. Het achtjarige kind kwam daarbij om het leven. De negentiende etappe van de Ronde van Frankrijk wordt stilgelegd vanwege de slechte weersomstandigheden, die de onberijdbaarheid van het parcours met zich meebrachten. Er wordt geen etappewinnaar aangeduid. In Oosterhout woedt er een grote brand die tapasrestaurant Me Gusta in de as legt. In Oosteind wordt het lichaam van een dode man gevonden in een zwembad en opnieuw slaat de bliksem in. Dit maal op een woning in Vrachelen en een boom in Den Hout.

Augustus 2019

In Nederland wordt een gedeeltelijk verbod op gezichtsbedekkende kleding van kracht op 1 augustus. In de VS vinden kort na elkaar twee schietpartijen plaats, in respectievelijk El Paso (Texas) en Dayton (Ohio). Er vallen bij elkaar ca. 30 doden. Jeffrey Epstein wordt dood aangetroffen in zijn cel in het MCC New York. De Amerikaanse president Trump kondigt voor oktober een nieuwe verhoging aan van de importheffing op bepaalde Chinese producten, van 25% naar 30%. Dit versterkt de door de VS gestarte handelsoorlog en doet wereldwijd de beurzen dalen. Horecaman Jan Kastelijns van ’t Zonneke overlijdt op 21 augustus. Bij autodealer Leendert van de Born staan 37 mensen op straat na een faillissement en een woongroep met bejaarden dreigt hun woning te verliezen na failissement.

KLIK HIER voor het jaaroverzicht 2019 over de maanden januari t/m april 2019
KLIK HIER voor het jaaroverzicht 2019 over de maanden september t/m december 2019
KLIK HIER en geef je op voor de gratis nieuwsbrief van Oosterhout Nieuws!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen