ORTS krijgt opnieuw zendmachtiging voor 5 jaar toegewezen

Foto: orts.nl

Dinsdag 24 december heeft de ORTS opnieuw de zendmachtiging voor de lokale omroep voor Oosterhout toegewezen gekregen.

Zendmachtiging tot 2025

De Oosterhoutse Radio en Televisie Stichting ORTS heeft 24 december in een brief van het Commissariaat van de Media de zendmachtiging voor de lokale omroep voor Oosterhout toegewezen gekregen. Formeel is de ORTS door het CvdM aangewezen als publieke media-instelling voor de verzorging van publieke mediadiensten in de gemeente Oosterhout. Deze zendmachtiging loopt tot 4 januari 2025 en was slechts een formaliteit nadat de gemeenteraad op 26 november al een positief advies aan het CvdM gaf. Naast de ORTS waren er geen andere partijen die aanspraak wilden maken op deze zendmachtiging.

Verbeteren kwaliteit

Waarnemend voorzitter Peter de Hoogh van de ORTS laat in een reactie op hun eigen website weten dat de omroep zich nu weer kan gaan richten op beleid dat verder gaat dan één jaar. Peter: “De afgelopen jaren hebben we zo goed en kwaad als het kon overleefd. Van jaar naar jaar proberen de organisatie overeind te houden. Daarnaast hebben we met elkaar enorm ingezet op verbeteren van de kwaliteit van onze programma’s. We zijn natuurlijk een vrijwilligersorganisatie maar de buitenwereld verwacht professionele producties. En dat schuurt wel eens”.

40.000 euro extra subsidie

In oktober 2018 heeft de gemeenteraad besloten om voor 2018 en 2019 de lokale omroep ORTS een aanvullende financiële bijdrage te verstrekken bovenop de wettelijk verplichten bijdrage van de gemeente. Eind april werd duidelijk dat de gemeente ook in 2020 een extra bedrag van 40.000 euro subsidie verleent bovenop de jaarlijkse subsidie voor de lokale omroep. Deze aanvullende bijdrage is noodzakelijk voor een goed functionerende lokale omroep, die een maatschappelijk belang dient op het gebied van de (lokale) democratie en informatievoorziening, zo heeft de gemeente besloten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen