Frencken-docent start sponsoractie om geld op te halen voor Australië

Foto: Matthew Abbott

Op donderdag 23 januari dansen ruim 50 medewerkers van het Frencken College in de aula om geld op te halen voor Australië.

Bosbranden in Australië

Australië heeft op dit moment te kampen met het ergste bosbrandseizoen ooit. Door droogte en hittegolven is er nu al een gebied ter grootte van de Benelux afgebrand en de branden zullen naar verwachting zeker nog tot eind maart 2020 voortduren. Docent Engels Janneke de Bruin onderneemt actie. “Mijn familie en vrienden, waaronder mijn zus die ook werkzaam is in het onderwijs, wonen in Australië en mede hierdoor maakt deze ramp erg veel indruk op mij. Ik wilde iets voor het land, de inwoners en de dieren doen en bedacht een ludieke sponsoractie.”

Sponsoractie Frencken

De Bruin verzon een sponsoractie en kreeg het personeel van het Frencken College enthousiast om op donderdag 23 januari in de aula te gaan dansen voor Australië. Zij doen dat echter alleen wanneer er minimaal 10 euro op hun naam is ingezameld door de leerlingen. Voor elke opgehaalde 10 euro wordt er een nieuwe eucalyptusboom geplant om de natuur en de dieren in Australië te helpen na de bosbranden. Zo zal de natuur zich sneller herstellen en krijgen de dieren, waaronder met name de koala, hun habitat weer terug. Op dit moment zijn er al meer dan 50 medewerkers hard aan het oefenen om een spetterend optreden te kunnen laten zien!

Hoe werkt het?

Leerlingen (en hun ouders) en medewerkers mogen geld zetten op een medewerker van het Frencken naar hun keuze. De medewerkers zullen daarvoor als tegenprestatie een dansoptreden doen voor de leerlingen in de grote pauze op 23 januari. Zodra er op de naam van de medewerker € 10 is ingelegd zal hij of zij ook echt meedansen. De Oosterhoutse brandweer sponsort onze actie ook en zal een bijdrage leveren aan het succes van het optreden. De sponsorbijdrage voor Australië kan ingezet worden op maandag 20 of dinsdag 21 januari in de aula van het Frencken College tijdens de grote pauze. Heb je geen leerling op het Frencken en wil je toch deze sympathieke actie sponsoren? Dan ben je op 20 en 21 januari tussen 13.00 en 13.30 uur ook van harte welkom jouw bijdrage te doneren. Ieder tientje telt, want dat is een een nieuwe ‘koala food tree’ in Australië!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen