Amphia: één bezoeker per patiënt en uitstellen niet-urgente operaties

Amphia Molengracht Breda
Amphia Molengracht Breda
Foto: Amphia

Het Amphia Ziekenhuis laat voorlopig zo min mogelijk mensen van buiten het ziekenhuis toe om besmetting met het coronavirus tegen te gaan.

Een bezoeker per patiënt

Landelijk loopt het aantal COVID-19 besmettingen op. Het wordt nu onderdeel van onze dagelijkse gang van zaken. Om patiënten en medewerkers te beschermen tegen virussen laat het Amphia Ziekenhuis voorlopig zo min mogelijk mensen van buiten het ziekenhuis toe. Ze vragen al hun patiënten om maximaal één bezoeker per dag aan het bed toe te laten. Daarnaast vraagt het ziekenhuis iedereen die klachten heeft zoals hoesten, benauwdheid of koorts, het bezoek aan Amphia, indien mogelijk, even uit te stellen tot de klachten geheel weg zijn.

Niet-urgente operaties worden uitgesteld

Het aantal zieken door het Coronavirus neemt landelijk toe en er wordt meer beroep gedaan op de ziekenhuiszorg. Dit heeft gevolgen voor de capaciteit van de Nederlandse ziekenhuizen, waaronder het Amphia. Zij zijn daarom genoodzaakt om operaties te verplaatsen. Dit gaat alleen gaan om operaties die geen spoed hebben. De patiënten worden hierover persoonlijk geïnformeerd. Spoedzorg, Oncologie en Verloskunde gaan altijd door en ook de poliklinieken zijn gewoon open. Kijk voor meer informatie op de onderstaande website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen