Kaaiendonk even ‘wereldnieuws’ na afgelasten van de Grote Optocht

Edwin Evers van CV De Pierewaaiers bij de NOS
Edwin Evers van CV De Pierewaaiers bij de NOS
Foto: Screenshot NOS

Dinsdagmiddag werd bekend dat de Kaaiendonkse Grote Optocht wegens coronadreiging is afgelast en meteen doken diverse media op het nieuws.

Persconferentie

De persconferentie van de drie burgemeesters van de grote steden in Brabant werd op diverse kanalen live uitgezonden. Hierbij vielen de woorden ‘sociale onthouding’ en ‘optocht in Oosterhout wordt verboden’. Een klap in het gezicht van veel carnavalsvierders die komend weekend na het afgelasten van de optocht op carnavalszondag door de wind alsnog door de straten wilden trekken voor de herkansing van de Grote Kaaiendonkse Optocht. Reden genoeg voor de NOS en SBS Hart van Nederland om naar Oosterhout te komen en een reportage te maken.

NOS & Hart van Nederland

De NOS maakte een reportage in de Mienushal bij CV De Pierewaaiers, een van de gedupeerde carnavalsverenigingen. Ruim een half jaar geleden zijn zij begonnen met de bouw van hun carnavalswagen. Maar deze zal ook bij de herkansing dus niet door de Oosterhoutse straten trekken. De cameraploeg van Hart van Nederland was ook dinsdagavond in de Mienushal. Zij werden te woord gestaan door Jack Erlings namens OCS De Smulnarren en zij waren op bezoek bij bouwclub De Loltrappers. Klik op de onderstaande links om de betreffende fragmenten terug te zien

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen