Drie minuten applaus voor iedereen die ons land draaiende houdt, doe jij mee?

Foto: Pixabay License / jackmac34

Op social media wordt opgeroepen om op dinsdagavond om 20.00 uur drie minuten te klappen voor alle mensen die ons land draaiende houden.

Klap je handen stuk

In Italië en Spanje werd afgelopen zaterdag minutenlang geapplaudisseerd voor alle medewerkers in de zorg die nu zo hard moeten werken. Je hebt de filmpjes vast voorbij zien komen op social media. Ook in Nederland is er het plan om hier ook zo’n applaus te gaan geven, zo blijkt uit het speciale Facebookevent ‘Klap je handen stuk voor iedereen die Nederland door de coronacrisis slaat’.  “De zorg, hulpverleners en al die mensen die ons land draaiende houden strijden momenteel dag en nacht tegen het Coronavirus/ COVID-19. Zij vechten letterlijk voor onze levens en onze maatschappij. Dit is een groot en luidruchtig applaus waard, een hart onder de riem.”, zo staat er te lezen. Dat zijn dan met name zorg, hulpverleners, politie, brandweer, maar bijvoorbeeld ook de medewerkers van de supermarkten, distributiecentra en vrachtwagenchauffeurs.

Landelijk applaus

Er wordt opgeroepen om een landelijk applaus van drie miniten te geven op dinsdagavond om 20.00 uur. “Wij willen massaal en in heel Nederland een luid applaus aan al deze mensen laten horen, 3 minuten lang…. Klap voor je deur, op het platdak, balkon, of achter je raam op een veilige plek. Film het en gooi het online met de hashtag #klapcoronadewerelduit zodat ook de harde werkers dit terug kunnen zien wanneer zij even een momentje tijd hebben. Samen sterk!” Overigens gaat er via Whatsapp ook een bericht rond waarin wordt opgeroepen om op woensdagavond te klappen. Die klapactie zou zijn komen te vervallen omdat die initiatiefnemer is aangesloten bij de actie van dinsdagavond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen