Berenjacht Oosterhout met meer dan 300 beren nu al een groot succes!

Foto: Google Maps

Zaterdagmorgen riepen we de lezers van Oosterhout Nieuws om mee te doen met de Berenjacht en dat werd meteen een groot succes!

Berenjacht Oosterhout

De Berenjacht is een initiatief dat uit Australië en Verenigd Koninkrijk naar ons is komen overwaaien. Daar besloot men iets leuks te doen voor de kinderen die hele dagen binnen moeten zitten door het corona-virus. Af en toe mag er best even buiten gewandeld worden om een frisse neus te halen. En dan kun je meteen op Berenjacht! We riepen zaterdagmorgen op om mee te doen en binnen een dag zijn er al meer dan 300 Oosterhoutse beren op onze landkaart verschenen!

Meedoen is eenvoudig!

Het idee is dat mensen een knuffelbeertje in het raam zetten. Zo kunnen kinderen vanaf de straat de beren tellen die ze tegenkomen tijdens de wandeling. Voor zo’n wandeling hoef je niet ver te gaan. Gewoon een klein rondje door de wijk is op deze manier al een stuk leuker. En kinderen hebben echt het idee dat ze er even uit zijn geweest. Het is spannend en leuk en kost dus energie. Ze worden er blij van! Bij deze dan ook meteen de oproep aan heel Oosterhout om een beertje achter het raam te plaatsen. Dat kan elk beertje zijn. Een grote, een kleintje, een kerstbeer, een paasbeer, wat voor beer dan ook. Op deze manier heb je ook meteen wat meer interactie met de buitenwereld, kinderen vinden het namelijk geweldig!

Spelregels

De wandeling wordt dus leuk door op berenjacht te gaan. Maar er zitten natuurlijk wel een paar regels aan. Aangezien een wandeling in de open lucht nog mogelijk is, gaan veel mensen een blokje om. Kies daarom een moment dat het rustig is op straat. Dat is niet altijd makkelijk in te schatten, maar probeer het toch te doen. Ga ook niet naar plekken waar veel mensen komen. Kom je dan toch nog iemand tegen? Houd dan minimaal 1,5 meter afstand. En verklap natuurlijk niet waar de beer zit! Zorg daarbij ook dat je alleen met je eigen gezin op pad gaat en zoek geen andere mensen op. De richtlijnen van het RIVM gelden ook voor dit spelletje.

Zet jouw beer ook op de kaart!

Staat jouw beer er nog niet tussen? Volg dan de onderstaande instructies en zet ook jouw beer op de kaart! Doe dat wel vanaf een computer, want met een tablet of mobiele telefoon gaat het nog niet zo eenvoudig… We verloten bovendien onder alle deelnemende beren ook nog drie boeken ‘Wij gaan op berenjacht’.

Nu staat ook jouw beer op de kaart! Lukt het niet? Mail dan je adres naar [email protected] en vermeld erbij dat het om de Berenjacht gaat. Dan zetten wij jouw beer ook op de kaart.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen