Gratis telefoonnummer voor aanvragen coronatest bij GGD

Foto: Pixabay License / Tumisu

Sinds maandag kan iedereen met mogelijke coronaklachten bellen naar het nummer 0800-1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD.

Gratis telefoonnummer

Sinds maandag kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. Zo kunnen we de samen de verspreiding van het virus controleren en beschermen we elkaar. Heb je klachten die passen bij het coronavirus (verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en geur)? Maak dan een afspraak om je te laten testen via telefoonnummer 0800-1202. Het telefoonnummer is bedoeld voor iedereen die milde klachten heeft passend bij het coronavirus. Alleen met deze klachten wordt een test afgenomen. Zonder klachten heeft het geen zin een test af te nemen.

Voldoende testcapaciteit

Veel mensen maakten maandagochtend 1 juni direct gebruik van het telefoonnummer waardoor er grote drukte ontstond. Voor wie niet direct verbinding kreeg om een afspraak te maken, is er volgens de GGD geen reden tot zorgen. De GGD garandeert dat er heel veel ruimte beschikbaar is om iedereen die belt, te testen. Het testen en uitvoeren van bron- en contactonderzoek is een vast onderdeel van het werk van de GGD. Maar het uitvoeren op deze schaal is een enorme klus. Hierdoor kan het in het begin wellicht langer duren om een afspraak te maken en getest te worden.

Meer informatie

Het nummer 0800-1202 is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur. Voor het afnemen van de testen hebben GGD’en ruim 80 teststraten door het hele land ingericht. Klik op de onderstaande link voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen