112

Forse stijging aantal woning- en schuurinbraken in Oosterhout

Foto: Jeroen Stuve

In de maand april 2020 zijn er in Oosterhout dubbel zoveel woninginbraken geregistreerd. Ook het aantal schuurinbraken steeg fors.

Aantal woninginbraken verdubbeld

Het aantal woninginbraken in Oosterhout verdubbelde van 1,6 inbraken per 10.000 inwoners in april 2019 naar 3,2 inbraken per 10.000 inwoners in april 2020. Dit blijkt uit onderzoek van Independer, dat de meest recente politiecijfers over 2020 analyseerde. Daarmee steekt Oosterhout negatief af tegen de rest van het land. Op provinciaal niveau daalde juist het aantal woninginbraken in de eerste vier maanden van dit jaar van 1.877 inbraken in 2019 naar 1.691 inbraken in 2020. Ook op landelijk niveau is sprake van dalende aantallen woninginbraken.

Forse stijging schuurinbraken

Ook steeg het aantal geregistreerde inbraken in woningen en schuren in Oosterhout fors van 3,6 per 10.000 inwoners in april 2019 naar 6,0 per 10.000 inwoners in april 2020. In onze hele provincie steeg het aantal schuurinbraken in april met 15,4% en landelijk is er een stijging van 24% van geregistreerde schuurinbraken in de maand april. De maatregelen tegen de coronacrisis (thuiswerken) vormen naar alle waarschijnlijkheid de voornaamste reden voor inbrekers om uit te wijken naar minder risicovolle inbraakmogelijkheden, zoals bijgebouwen (schuren, kelderboxen en garages).

Dekking inboedelverzekering

Inbraak in je huis of een schuur/kelderbox op hetzelfde adres als je huis, is in principe gedekt via je inboedelverzekering. Er moet wel echt sprake zijn van inbraak en er moet aangifte zijn gedaan bij de politie. Let er wel op dat er andere regels gelden als de schuur zich niet op het adres van je huis bevindt. Dat moet je echt apart opgeven bij je verzekering. Bij twijfel kun je het beste even contact opnemen met je verzekeringsadviseur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden