Stichting PIM ontvangt Groene Pluim voor duurzaamheid en sociaal beleid

Foto: Stichting PIM (via Facebook)

Dinsdag heeft Stichting PIM een Groene Pluim in ontvangst mogen nemen vanwege hun werkwijze op het gebied van duurzaamheid en sociaal beleid.

Stichting PIM ontvangt Groene Pluim

Harmjan Krips ontving uit naam van Stichting PIM en Stichting PIM Senior een Groene Pluim uit handen van Groene Pluim voorzitter Peter van den Eijnden en Piet Ackermans van de gemeente Oosterhout. Uit het juryrapport: “Stichting PIM heeft niet specifiek een duurzaamheidsstrategie maar vanuit de missie/visie en de kernwaarden komt een beeld van het bedrijf naar voren waar duurzaamheid in de poriën zit. Hart voor onze ouderen, voor de hulpbehoevenden, voor het milieu, voor de toekomst. De betrokkenheid van de directeuren van zowel Stichting PIM als PIM Senior is heel erg groot. Beiden hebben een kind die gebruikt maakt van alles wat Stichting PIM te bieden heeft. Uit het initiatief PIM Senior blijkt de grote betrokkenheid bij de ouderen in de samenleving en de kernwaarden zijn intrinsiek, vanuit het hart, geformuleerd.” Volgens de accreditatiecommissie zijn Stichting PIM en PIM Senior koploper op het gebied van duurzaam ondernemen.

Stichting PIM

Stichting PIM is een kleinschalige zorgwoning in Dorst voor jongeren met een meervoudige beperking, biedt dagbesteding en ontvangt regelmatig jongeren als gast. In 2006 werd Stichting PIM opgericht en is ondertussen een Tweede Thuis voor 16 jongeren met een meervoudige beperking. Een uniek ouder-initiatief! Ondertussen zijn onze kinderen uitgegroeid tot geweldige, bijzondere en unieke jongeren en is men een aantal jaren verder in de ontwikkeling van de woning. De zorgwoning biedt de jongeren nog steeds een omgeving en de middelen om zich optimaal te ontwikkelen en te ontspannen onder leiding van gekwalificeerd personeel dat uitgaat van de specifieke wensen van de bewoners. Hierbij staat respect en liefdevolle bejegening centraal.

Groene Pluim

Met De Groene Pluim laten ondernemers positief voorbeeldgedrag zien. Dit zet andere ondernemers aan om hetzelfde te doen. Op die manier laat het bedrijfsleven zien dat ze niet alleen denken aan geld verdienen, maar dat er ook wordt gedacht aan duurzaamheid, klimaattransitie en een eerlijke, sociale wereld. Stichting PIM is de 21e Groene Pluimhouder in Nederland en de derde in Oosterhout. In onze gemeente ontvingen Rodenburg Biopolymers en de Martens Groep eerder al een Groene Pluim.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen