Kinderboerderij MEK sluit voor 4 weken de deuren maar krijgt compensatie van de gemeente

Foto: mek-oosterhout.nl

Het bestuur van Stichting Milieu Educatie en Kinderboerderij (MEK) aan de Veerseweg heeft ons laten weten per vandaag voor 4 weken de deuren gesloten te houden voor bezoekers.

MEK tijdelijk gesloten

De kinderboerderij MEK aan de Veerseweg sluit de komende 4 weken haar deuren. Marja Coolen, voorzitter van stichting MEK: “Wij hebben vanwege de strengere coronamaatregelen besloten om het MEK vanaf 15 oktober voor 4 weken te sluiten voor bezoekers. Daarnaast willen we ook het aantal medewerkers/vrijwilligers op het terrein beperken. Degenen die aan het werk zijn, houden zich uiteraard aan de RIVM-richtlijnen. Geen leuk besluit, maar zo hopen we een bijdrage te leveren aan het terugdringen van het aantal besmettingen.” Tijdens de eerste lockdownperiode was het MEK ook een tijdje gesloten voor bezoekers.

Gemeentelijke compensatie

Door corona en de gemiste inkomsten kunnen de financiële gevolgen voor Stichting Milieu Educatie en Kinderboerderij (MEK) erg groot zijn. Daarnaast staat het de ontwikkelingsslag die het MEK probeert te maken in de weg. Daarom heeft de gemeente besloten om een belangrijk deel van de gemiste inkomsten te compenseren uit de corona-reserves. Die zijn ingesteld om de financiële gevolgen van corona op te kunnen vangen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden