15.000 euro extra subsidie voor tweede Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek

Sint Paulusabdij
Sint Paulusabdij
Foto: Wilma Rekkers

De gemeente heeft besloten een extra subsidie van 15.000 euro toe te kennen aan de Stichting Kunst in de Heilige Driehoek.

Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek

De eerste Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek trok 13.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Het eeuwenoude gebied De Heilige Driehoek vormde hierbij het decor voor hedendaagse kunst. Vanwege Covid-19 is de tweede Biënnale van de Stichting Kunst in de Heilige Driehoek in 2020 uitgesteld naar de zomer van 2021. Dit uitstel en de logistieke aanpassingen rondom Covid-19 brengen extra kosten met zich mee.

Toegevoegde waarde voor Oosterhout

De Biënnale heeft de ambitie om de kunstzinnige tradities van de kloosters, die excelleerden in architectuur, schilderkunst, het restaureren van wandtapijten, handschriften en boeken, en kunstnijverheid, te verbinden met artistieke vernieuwing. Het college van B&W is overtuigd van de toegevoegde waarde van het evenement voor Oosterhout en heeft daarom besloten een aanvullende subsidie te verstrekken van 15.000 euro voor de tweede Biënnale. De subsidie past binnen de extra middelen die de gemeente vanuit het Rijk ontvangt voor het instandhouden van de lokale culturele infrastructuur tijdens de coronapandemie.

Tweede Biënnale

De Tweede Biënnale vindt plaats van 10 juli t/m 15 augustus 2021 en duurt vijf weken en zes weekenden. Bekende kunstenaars en jong talent uit binnen- en buitenland zijn uitgenodigd hun werk te presenteren of nieuw werk voor deze biënnale te maken. De expositie vindt plaats in delen van de kloostergebouwen, de kloostertuinen, de kloosterkerken en in andere monumentale gebouwen van de Heilige Driehoek. De helft van de getoonde werken is bestaand werk, de andere helft is nieuw werk dat speciaal voor deze Biënnale – en de plek – gemaakt wordt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen