Den Hout en Oosteind krijgen glasvezel voor snel en stabiel internet

Foto: Pixabay License / StartupStockPhotos

De afgelopen weken is het enthousiasme voor glasvezel gestegen waardoor is besloten om alsnog glasvezel aan te leggen in Oosteind en Den Hout. Dat laat DELTA Fiber Netwerk aan onze redactie weten.

Wethouders blij met komst glasvezel

Wethouder Clémens Piena: “We doen steeds meer digitaal, of het nu gaat om gemeentelijke dienstverlening of ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn. Het is daarom goed dat ook in Oosteind en Den Hout snelle en stabiele verbindingen beschikbaar komen.” College Marcel Willemsen vult aan: “Glasvezel is inmiddels een basisvoorziening voor inwoners en ondernemers aan het worden. In het buitengebied kunnen zij met glasvezel soepel hun zaken regelen. Dus wij zijn er blij mee.”

Aanmelden blijft mogelijk’

Piet Grootenboer, directeur bij DELTA Fiber Netwerk: “We merken dat de animo voor glasvezel nog steeds groeit in Den Hout en Oosteind. Op zich is dat niet verrassend; mensen blijven voor hun werk, school of voor zorg afhankelijk van een snel en stabiel internet. Aan de andere kant merken we ook dat mensen graag persoonlijk contact willen om hun vragen te stellen, meer informatie te krijgen over glasvezel of hulp wensen bij het afsluiten van passend abonnement. Aan deze wens willen wij graag tegemoetkomen. Daarom hebben we afgesproken dat zodra de RIVM maatregelen het toelaten wij persoonlijke informatiemomenten organiseren. Ook deze mensen willen wij in de gelegenheid stellen om zich, zonder extra kosten, te kunnen aanmelden. Daarom blijft dit mogelijk tot de aanleg van het glasvezel.”

Voorbereidende werkzaamheden

De graafwerkzaamheden zullen naar verwachting starten in de tweede helft van 2021. Alle inwoners uit Den Hout en Oosteind die zich hebben aangemeld voor een glasvezelaansluiting, worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws en het verdere verloop van de schouw- en de aanlegwerkzaamheden. Binnen enkele weken start de aannemer met het schouwen. Een schouw betekent dat de aannemer bij de inwoners, die zich hebben aangemeld voor een abonnement, langs gaat om te kijken waar de aansluiting in huis komt. Uiteraard werken zij volgens de RIVM richtlijnen en worden extra corona-maatregelen in acht genomen. De woningschouwer zal zich altijd legitimeren met een ID-pas.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen