Bewoners en recreanten houden Opzoomerdag op camping De Eekhoorn

Foto: Noëlle de Laat

Zaterdag 3 april was de eerste opzoomerdag georganiseerd door bewoners en recreanten van camping De Eekhoorn in de bossen van Dorst.

Vitalisering recreatiepark

Afgelopen zaterdag hebben bewoners en recreanten van Recreatiepark De Eekhoorn een Opzoomerdag gehouden. Hierbij is de camping opgeruimd en opgefrist. Noëlle de Laat staat op De Eekhoorn. Ze vertelt: “Onze camping komt geregeld in het nieuws, en dat is altijd niet in positieve zin. Er wordt voornamelijk gepraat over erbarmelijke omstandigheden waarin geleefd wordt. Wij, als recreanten en bewoners, verbazen ons hierover.” Noëlle doelt hierbij op het feit dat recent een aantal velden zijn geruimd om de uitstraling en kwaliteit van het park te verbeteren. Hierbij zijn enkele woningen die permanente werden bewoond gesloopt. Thuisvester zal op de vrijgekomen velden vanaf 2022 een aantal verplaatsbare accommodaties gaan plaatsen voor tijdelijke bewoning door spoedzoekers.

Geen Fort Oranje

Noëlle: “Op de veldjes XYZ die recent werden geruimd, stonden ook recreanten en bewoners die alles wél op orde hadden. Na jaren bouwen moesten zij hun mooie plekje verlaten. Een aantal van de hen is herplaatst van de veldjes XYZ naar een andere plek op deze camping. Dit zijn voornamelijk plekken waarbij ze opnieuw een chalet moesten kopen én opknappen van hun eigen geld. In bijna elke woonwijk in Nederland wonen er mensen waar problemen afspelen, en dat is op de camping net zo. Het is dan ook onterecht dat iedereen over één kam wordt geschoren en wij worden vergeleken met ‘Fort Oranje’, de voormalige probleemcamping in Zundert.”

Opzoomerdag De Eekhoorn

Om te laten zien dat de recreanten en bewoners hart hebben voor hun geliefde plekje in de bossen van Dorst hebben zij afgelopen zaterdag een Opzoomerdag gehouden. Noëlle: “Er werd al vroeg achter de kantine verzameld. Ruim 40 man heeft op zijn eigen manier meegeholpen om het groen op de camping aan te pakken. Maar ook door het zwerfvuil op te ruimen en de paden en wegen weer schoon te vegen. Deze ochtend heeft er ook voor gezorgd dat bewoners en recreanten met elkaar in contact kwamen. Dit is ontzettend belangrijk om de sociale veiligheid te waarborgen op de camping. Het was een geweldige ochtend, één voor in de boeken en één die zeker vaker georganiseerd gaat worden. Want ons geliefde plekje, camping de Eekhoorn willen wij absoluut niet kwijt!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen