De leeuw is los in Slotjes-West

Foto: Slotjes-West

De wijk Slotjes-West organiseert tijdens het EK voetbal een oranje speurtocht. En tijdens wedstrijddagen van het Nederlands elftal kunnen kinderen penalty’s schieten op het speciale Slotjes-West-doel, waar de oranje leeuw als keeper in staat.

Slotjes-West

In de Oosterhoutse wijk Slotjes-West hebben verschillende huizen spelers van de Oranje-selectie voor het raam hangen. Die huizen zijn te herkennen aan de oranje versiering in de tuin en achter het raam, en aan het bordje met daarop het wijklogo. “Het EK voetbal wilden we niet ongemerkt voorbij laten gaan”, vertelt Marjolein van Steijn van de werkgroep Activiteiten Slotjes-West. “En gelukkig waren er ook dit keer weer veel wijkgenoten bereid om mee te doen en hun huis te versieren.” Buurtbewoner Diana Nooten gaf speciaal voor het voetbaltoernooi het wijklogo een oranje voetbaltintje. “We hebben vlaggen met dat voetballogo laten maken en die hangen inmiddels door heel Slotjes-West.”

Selectie

Wie mee wil doen aan de oranje spel- en speurtocht door de wijk, maakt zijn eigen opstelling van het Nederlands elftal. “Je kunt de 25 spelers van de selectie en een voetbalveld uitprinten via de website. Vervolgens knip je jouw elf favorieten uit en plak je ze op het veld. Ga met jouw opstelling op zoek in de wijk en vind ze allemaal! Wie heeft als eerste zijn opstelling compleet?” Bij sommige adressen worden de deelnemers uitgedaagd om verschillende spelletjes te doen met een oranje voetbal, zoals hooghouden.

Penalty’s

Op wedstrijddagen van het Nederlands elftal is er een extra activiteit voor kinderen in de wijk: penalty’s schieten op het speciale Slotjes-West-doel. Wie scoort, krijgt een medaille. “De oranje leeuw komt ook altijd langs om te keepen en highfives uit te delen.”
Het Slotjes-West-doel heeft al op het Schoutenveld gestaan, op het veldje bij de Bouwlingstraat/Huize Limburgstraat en bij de Prisma-woonvoorziening aan de Huize Limburgstraat. “De bewoners hebben toen voor ranja gezorgd. Heel gastvrij!”
Alle drie de penaltymiddagen waren een groot succes. “We gaan ermee door zolang Nederland in het toernooi blijft”, laat Marjolein weten.

Lotje en Wes

Ook voor de stripfiguurtjes Lotje en Wes, die sinds Pasen in de wijk wonen, is een rol weggelegd dit EK. Striptekenares Miranda Verbeek maakte samen met Marjolein voor de allerkleinsten een luisterverhaal van Lotje en Wes, getiteld ‘Meisjes voetballen niet’. “Maar dat laat Lotje zich natuurlijk niet zeggen!” Je kunt de speurtochtmaterialen en het luisterverhaal downloaden via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen