Nieuwe Bunthoef: maximaal 75 huurappartementen en nieuw activiteitencentrum

Foto: Google Streetview

Thuisvester wil op de locatie van De Bunthoef in de wijk Oosterheide maximaal 75 sociale huurappartementen en een nieuw activiteitencentrum realiseren.

Versnelling bouwprojecten

Op deze locatie wil Thuisvester sociale huurwoningen bouwen voor één- en tweepersoonshuishoudens. Onderin de woontoren met sociale huurwoningen krijgt het nieuwe activiteitencentrum een plek. Ook komt er voldoende ruimte voor parkeren. Wethouder Arnoud Kastelijns: “In Oosterhout en de regio is een grote behoefte aan woningen. Aan koopwoningen, maar ook aan huurwoningen. Eén van de grootste opgaven uit de Toekomstvisie Oosterhout 2030 is om de komende jaren duizenden woningen te realiseren. De woningmarkt vraagt om een versnelling van die woningbouwprojecten”.

Sociale huurappartementen

Thuisvester wil op de locatie van De Bunthoef maximaal 75 sociale huurappartementen realiseren. Winkels, het openbaar vervoer en andere voorzieningen liggen binnen handbereik. Dat maakt deze locatie een goede plek voor woningbouw. Het activiteitencentrum is oud en voldoet niet aan de wettelijke duurzaamheidsnormen die vanaf 2023 gelden. Het college wil daarom het huidige centrum slopen en op deze locatie een nieuw activiteitencentrum realiseren. “Deze ontwikkeling draagt niet alleen bij aan de ambities van Oosterhout 2030, het draagt ook bij aan de versterking en verbetering van de wijk Oosterheide. Het geeft Oosterheide een impuls”, aldus Kastelijns.

Omgevingsdialoog

In juni hebben Thuisvester en de gemeente een omgevingsdialoog gevoerd, waaraan ondernemers en omwonenden deelnamen. Tijdens deze dialoog is het plan gepresenteerd. Aanwezigen uitten met name hun zorgen over de parkeergelegenheid. In het plan worden echter voldoende parkeerplaatsen aangelegd voor nieuwe bewoners en hun bezoekers. De huidige locatie heeft een maatschappelijke bestemming. Dat betekent dat er volgens het huidige bestemmingsplan geen woningen gebouwd mogen worden. Daarom moet het huidige bestemmingsplan worden herzien. Het herziene bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 13 januari 2022 gedurende zes weken ter inzage, in de publiekshal van het stadhuis of via de website van de gemeente.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen