Amphia update: 25 coronapatiënten in behandeling waarvan 12 op intensive care

Foto: Pixabay License / TheDigitalArtist

Er worden momenteel 25 patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia waarvan 12 op de intensive care.

Stand van zaken Amphia

Regelmatig geeft het Amphia Ziekenhuis in Breda een update over het aantal corona-patiënten in het ziekenhuis. Dit was de stand van zaken bij Amphia op 11 januari 08.00 uur (tussen haakjes het verschil met 3januari 2022 om 8.00 uur):

  • Er worden 25 patiënten (-17) met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 12 (+1) op de intensive care.
  • Er worden 0 (-2) patiënten via thuismonitoring behandeld
  • Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia meer dan 200 mensen overleden aan de gevolgen van het virus
    (er zijn sinds half januari 2021 geen nieuwe gegevens beschikbaar)

Landelijke cijfers

Het aantal coronapatiënten dat in een Nederlands ziekenhuis ligt, is afgelopen etmaal weer afgenomen. Momenteel houden 1.488 mensen met Covid-19 een ziekenhuisbed bezet. Dat zijn er 38 minder dan een etmaal geleden. Tussen zondag en maandag nam het aantal opgenomen coronapatiënten na een week van daling juist voor het eerst weer toe. Op de verpleegafdelingen worden momenteel 1.102 coronapatiënten verzorgd, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat is een daling van 28 mensen ten opzichte van maandag. Er werden afgelopen etmaal 146 nieuwe coronapatiënten opgenomen in de klinieken. Gemiddeld kwamen er afgelopen week dagelijks 127 nieuwe coronapatiënten op de verpleegafdelingen bij.

Spreiding van patiënten

Medewerkers van de intensive cares behandelen dinsdag nog 386 mensen met ernstige Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn 10 patiënten minder dan maandag. Er kwamen 21 nieuwe ic-patiënten bij. Doordat er meer mensen overleden of de afdelingen mochten verlaten, daalde het totale aantal bezette ic-bedden toch. Ook in de klinieken was dit het geval. Om de druk op de ziekenhuizen zoveel mogelijk te spreiden kunnen coronapatiënten worden verplaatst. Maandag zijn er vier mensen naar ziekenhuizen in een andere regio gebracht. Ook Duitsland helpt om de druk op de zorg in ons land te verkleinen. Bij de oosterburen liggen momenteel nog negen Nederlanders met corona op een intensive care.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen