Amphia update: 21 coronapatiënten in behandeling waarvan 9 op intensive care

Foto: Pixabay License / TheDigitalArtist

Er worden momenteel 21 patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia waarvan 9 op de intensive care.

Stand van zaken Amphia

Regelmatig geeft het Amphia Ziekenhuis in Breda een update over het aantal corona-patiënten in het ziekenhuis. Dit was de stand van zaken bij Amphia op 13 januari 08.00 uur (tussen haakjes het verschil met 11 januari 2022 om 8.00 uur):

  • Er worden 21 patiënten (-4) met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 9 (-3) op de intensive care.
  • Er worden 1 (+1) patiënten via thuismonitoring behandeld
  • Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia meer dan 200 mensen overleden aan de gevolgen van het virus
    (er zijn sinds half januari 2021 geen nieuwe gegevens beschikbaar)

Landelijke cijfers

Het aantal positieve coronatests heeft een nieuw record bereikt. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 35.521 nieuwe gevallen geregistreerd. Voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis komt het aantal boven de 35.000 uit. Vorige week vrijdag waren er bijna 35.000 bevestigde besmettingen. Het cijfer van donderdag was met ruim 33.000 weliswaar hoog, maar het had hoger kunnen zijn. Door een technische storing waren toen niet alle meldingen goed binnengekomen. Die storing is verholpen, zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), “maar de cijfers van vrijdag zijn niet hoger dan verwacht”. Het kan zijn dat de donderdag gemiste meldingen verspreid over een paar dagen binnenkomen. In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 218.442 positieve tests. Dat komt neer op gemiddeld 31.206 nieuwe gevallen per dag. Dat gemiddelde stijgt voor de zeventiende dag op rij en staat op het hoogste niveau ooit.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen