Weeronline: reeks zomerse dagen op komst

Foto: Pixabay License / PhotoMIX-Company

Volgende week belooft een zomerse week te worden, met dagelijks temperaturen ruim boven de 20 graden en uitschieters tot meer dan 25 graden. Zonovergoten wordt het niet, want er zijn ook wolkenvelden, zo meldt meldt Weeronline. Een stevige onweersbui is volgens het weerbureau ook niet uitgesloten.

Reeks zomerse dagen

Vanaf het weekend loopt het kwik snel op. Zaterdag is het zonnig en wordt het bij weinig wind al 20 tot 25 graden. Zondag doet de temperatuur er nog een schepje bovenop en kan het in het binnenland 25 tot lokaal 28 graden worden. Ook op de stranden is het dan goed toeven, met een graad of 23. Na het weekend houdt het warme weer aan. Later in de week kan lokaal zelfs de 30 graden worden aangetikt.

Onweer en zonnekracht

Met name in het begin van de week valt af en toe een stevige bui, waar ook onweer bij kan zitten. Omdat de zonkracht vrij hoog is, zonkracht 6, is insmeren aan te raden. Een onbeschermde huid kan bij deze hoeveelheid uv-straling in 15 tot 30 minuten verbranden. Al met al wordt het dus naar verwachting best goed weer om deel te nemen aan de Oosterhoutse Avondvierdaagse! Nog niet opgegeven? Klik op de onderstaande link voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen