Eerste Marktconcert rondom Maarschalkerweerdorgel: ‘Orgelpreuvement’

Foto: Sjoerd Fotografie

Ook in 2022 organiseert de stichting Ludens een serie Marktconcerten rond het Maarschalkerweerdorgel van de Sint Jansbasiliek op de Markt.

Marktconcerten

Op zaterdag 2 juli wordt het eerste Marktconcert van het zomerseizoen 2022 georganiseerd. Traditiegetrouw wordt het verzorgd door de muzikale adviseurs van de stichting Ludens, de organisten Frans Bullens, Ton Stevens en Jan Willems. Onder de titel ‘Orgelpreuvement’ zullen de heren toetsenisten alle vier de muziekinstrumenten van de Basiliek (twee orgels, piano en harmonium) in diverse combinaties laten horen in een afwisselend programma. Medewerking verlenen verder Ton Kos (orgel), Floris Hovers (viool) en Luisa Kop (zang).

Programma

Op het programma staan onder andere werken van J.S. Bach, H. Purcell (Music for a while), F. Kreisler (Liebesleid), V. Martynov (The Beatitudes), J. Rheinberger (Cantilène) en Cor Kee (Thema en variaties over ‘Merck toch hoe sterck’). Daarnaast zijn enkele delen te horen van de compositie die Frans Bullens schreef voor de opening van de fototentoonstelling die op dit moment te zien is in de Basiliek. Deze tentoonstelling met portretten van de Oosterhoutse zusters Norbertinessen wordt gehouden in het kader van het 750-jarig jubileum van de kloostergemeenschap. De compositie van Frans is gebaseerd op de kloosternamen van de zusters.

Gratis inloopconcert

De serie Marktconcerten zijn gratis inloopconcerten die in de zomermaanden telkens plaats vinden op de zaterdagmiddagen vanaf 14.30 uur uur tijdens de weekmarkt en de openstelling van de St. Jansbasiliek. Er wordt steeds gespeeld op het unieke Maarschalkerweerdorgel in de Sint Jan. De concerten duren ongeveer driekwartier en kennen een lichtvoetige programmering. Reserveren is niet nodig en de toegang is gratis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen